Oprichter van 333travel verkoopt bedrijf aan commercieel directeur

06 juni 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

333travel is in handen gekomen van Frangken Tuhumena, de commercieel directeur van de verre reizen-specialist. Hij heeft het bedrijf overgenomen van oprichter Arno van Uffelen. De deal werd begeleid door adviseurs van Smit & de Wolf, ECFG, Ekelmans & Meijer en Ellens & Lentze.

Ruim zeventien jaar na de oprichting van de reisonderneming besloot Van Uffelen dat het tijd was om zijn zaak van de hand te doen. Als snel liet Tuhumena, die sinds 2010 werkzaam is voor 333travel, weten interesse te hebben in het bedrijf. Hij heeft alle aandelen overgenomen en reageert verheugd op de deal: “Als jongste bediende begonnen in de reiswereld en vandaag getekend bij de notaris als nieuwe 100% eigenaar van het prachtige reisbedrijf 333travel. Arno, mijn compagnon, wil ik hierbij bedanken voor de jarenlange samenwerking. Ik wens jou alle geluk toe met alles wat op jouw pad komt.”

333travel richt zich op het aanbieden van maatwerkreizen naar zeventien verre bestemmingen over de hele wereld, waaronder bijvoorbeeld Noord-Amerika, China, Zuid-Afrika en India. Reizigers kunnen daarbij geheel verzorgde rondreizen kiezen, inclusief vliegtickets, vervoer en verblijf, maar ook zelf een reis samenstellen uit verschillende bouwstenen. Ook wat betreft de accommodaties wordt er een breed spectrum aangeboden, variërend van ‘bed-and-breakfasts’ tot vijfsterrenhotels. In 2014 en 2015 was het bedrijf winnaar van de Zoover Awards in de categorie Beste Verre Reizen Specialist.

Henk-Jan Garnaat en Frangken Tuhumena

Tijdens de deal werd Tuhumena bijgestaan door fusie- en overnamespecialisten van Smit & de Wolf, een accountants- en adviesbureau met vestigingen in Den Haag en Rotterdam, dat naast M&A-ondersteuning ook diensten biedt op gebieden als audit, belastingadvies, personeel en salaris en juridische kwesties. Het team van Smit & de Wolf, dat werd geleid door partner Henk-Jan Garnaat, was verantwoordelijk voor het opstellen van de forecast, de waardebepaling, het voeren van onderhandelingen met de verkoper en diens adviseur, het financieringstraject, de due diligence en het begeleiden van de juridische afronding. 

Van Uffelen werd geadviseerd door Eindhoven Corporate Finance Group (ECFG), een full-service adviesbureau dat zich bezighoudt met fiscaal en financieel advies aan bedrijven, organisaties en individuen. Het bureau, gevestigd in Brainport Eindhoven, opereert daarnaast als onafhankelijke, zelfstandige en private fondsmanager die adviseert, begeleidt en investeert in mkb-ondernemingen actief binnen het B2B-segment. Voor de juridische ondersteuning werd een beroep gedaan op advocatenkantoor Ekelmans & Meijer en notariskantoor Ellens & Lentze, beide gevestigd in Den Haag. Ekelmans & Meijer werd vertegenwoordigd door ondernemingsrechtadvocaat Adriaan de Buck, terwijl Marten van der Loo namens Ellens & Lentze het juridisch advies verzorgde. 

Nu de deal is voltooid, geeft Tuhumena aan uit te kijken naar de realisatie van zijn toekomstplannen voor 333travel: “Ik heb enorm veel zin in de next step om samen met mijn 333travel-team ons mooie bedrijf naar 3.0 te brengen.” Tot slot voegt hij toe dat hij erg blij is nu te zijn uitgegroeid van medewerker tot eigenaar: “Ik ben vooral mijn ouders, mijn gezin en familie dankbaar voor de weg die ik heb afgelegd en iedereen van wie ik de vele kneepjes van het reisvak heb geleerd.”