Piia Pilv versterkt Executive Compensation tak van Willis Towers Watson

09 mei 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Willis Towers Watson heft voormalig Aon Hewitt and Mercer consultant Piia Pilv toegevoegd aan de Executive Compensation business van West-Europa en de Nordics. Pilv zal opereren vanuit de kantoren in Amsterdam en Londen.

Piia Pilv heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van advisering rondom executive compensation, opgedaan in onder andere New York, Amsterdam en Londen. Voor haar overstap was ze werkzaam als partner en hoofd van de Executive Compensation-praktijk bij New Bridge Street in London. Sinds deze in 2008 werd ingelijfd door Aon, opereert New Bridge Street als een dochterbedrijf van Aon Hewitt. Daarvoor werkte Pilv zeventien jaar voor Mercer, in haar laatste rol als partner. 

In haar nieuwe rol bij Willis Towers Watson – een van de belangrijkste concurrenten van Aon Hewitt and Mercer – zal Pilv zich met name richten op de Nederlandse en Scandinavische markt. Zij is gespecialiseerd in total rewards en executive compensation. 

“Ik ben verheugd om bij Willis Towers Watson aan de slag te gaan. Het is een bedrijf dat haar positie als de leidende executive compensation praktijk in de regio verder ontwikkelt. De Europese markt ontwikkelt snel en ik ben erg blij met de kans om in deze boeiende tijd klanten te helpen met hun uitdagingen op het gebied van executive compensation en andere beloningsvraagstukken”, aldus Pilv.

Piia Pilv, Partner Executive Compensation - Willis Towers Watson

Joris Wonders, hoofd van de Rewards praktijk voor West Europa bij Willis Towers Watson, zegt over de toevoeging van Pilv: “Er zijn veel grote veranderingen gaande op het gebied van executive compensation. Ik ben blij dat we iemand hebben aangetrokken met zoveel internationale ervaring en kwalificaties als Piia, om onze klanten over de regio optimaal te kunnen ondersteunen.” 

De Talent & Rewards hoofd voor de Nordics regio, Maria Beronius, voegt toe: “De vraag naar beloningsadvies stijgt in de Nordics en Piia zal een belangrijke rol spelen in het adviseren van onze klanten. Ze brengt jarenlange ervaring met zich mee, waardoor we ons nog beter kunnen onderscheiden in de markt.”

De Nederlandse organisatie Willis Towers Watson wordt geleid door voormalig Tweede Kamerlid Bibi de Vries.