Hospitality Group en Facto hosten driedaagse Masterclass FM & Technologie

11 mei 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd

In samenwerking met Hospitality Group organiseert Facto in 2018 een driedaagse Masterclass Facility Management & Technologie. Aan de hand van aansprekende projecten zullen facility professionals leren wat nieuwe technologieën voor hun facilitaire organisaties kunnen betekenen.

Technologie is niet meer weg te denken uit het facilitaire werkveld. De ontwikkelingen gaan steeds sneller en de impact op de branche wordt steeds groter. Met de nieuwste inzichten, inspirerende oplossingen, best practices en uitdagende opdrachten willen adviesbureau Hospitality Group en Facto, een online platform voor facility professionals, de impact verkennen die nieuwe technologie kan hebben op het Facility Management werkveld.

Masterclass ‘Facility Management & Technologie’

Om die reden organiseren de twee initiatiefnemers dit jaar op drie verschillende data en locaties de driedaagse Masterclass ‘Facility Management & Technologie’, waarin in verschillende sessies zal worden ingegaan op de onderwerpen smart buildings, happy employees en automatisering van FM-processen.

Verschillende experts en trendwatchers zullen hun visie geven op technologie en hun ervaringen delen met de deelnemers, die samen met de groep verdere verdieping zullen geven aan deze onderwerpen. De deelnemers krijgen daarbij een kijkje in de keuken van verschillende projecten. Het evenement is specifiek bedoeld voor facility-, vastgoed- en HR-professionals die betrokken zijn bij technologie in facility management en vastgoed.

Hospitality Group en Facto hosten 3-daagse Masterclass FM & Technologie

Concreet doen de deelnemers in de masterclass verschillende inzichten op. Zo leren ze hoe ze technologie voor hun organisatie kunnen laten werken, wat ze kunnen doen met de gegevens die technologie oplevert en leren ze van de ervaringen van anderen uit de praktijk. Verder wordt hen bijgebracht hoe ze met de inzet van technologie hun medewerkers in de organisatie gezond en inzetbaar kunnen houden en op welke valkuilen ze moeten letten.

Programma en sprekers

De eerste van drie bijeenkomsten vindt op 7 juni plaats in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Rick Steinmann, partner service & workplace design bij Hospitality Group, begeleidt de sessies en zal het woord geven aan verschillende sprekers. Een overzicht van de drie masterclasses en de aanwezige sprekers:

Dag 1: 7 juni - Smart Buildings
Hoe kunnen techniek en innovaties worden ingezet om een gebouw slimmer te gebruiken? Welke rol speelt een gebouw nu en in de toekomst? Is data-analyse het antwoord op onze vragen? Deze dag bestaat uit een sessie van techwatcher Jorus Everaerd over Smart Buildings. Daarnaast zullen Thomas Thunnissen (Heijmans) en Mathijs Schaft (Heineken) verschillende best practices, lessons learned en vooral veel praktische voorbeelden aanreiken aan de deelnemers vanuit de praktijkcase ‘Heineken: samenwerking FM en ICT-integratie van systemen leiden tot effectiever gebouwbeheer en comfort’.

Dag 2: 4 oktober - Happy Employees
Hoe kan techniek worden ingezet om medewerkers gezonder, vitaler en daardoor uiteindelijk productiever te laten zijn? Rick Steinmann en Colin Cleeren laten de deelnemers tijdens de sessie ‘Investeren in welzijn’ zien wat technologie kan bijdragen aan het welzijn van medewerkers. In de sessie ‘Vitale medewerkers?’ worden de concrete mogelijkheden van apps, wearables en e-health besproken door Colin Cleeren (Vital Facts) en Wendy Smit (MKB Brandstof). Binnen Hospitality Group is Steinmann’s primaire aandachtsgebied het ontwikkelen, implementeren en vooral ook borgen van huisvestings- en gebruiksconcepten voor kantoren, onderwijs- en zorginstellingen.

Dag 3: 1 november - Nieuwe FM-processen
In deze sessie leren deelnemers welke (enorme) impact technologie heeft op de manier waarop mensen en organisaties functioneren en samenwerken. Trendwatcher Mark de Graaf zal tijdens zijn sessie ‘De toekomst is wat wij ervan maken’ uitleggen waarom het belangrijk is om technologische veranderingen te omarmen. Tijdens de praktijkcase ‘Hoe creëer je meerwaarde met technologie?’ laten Daan de Geus en Geert Huisman, vanuit hun partnerschap tussen Enexis en ISS, zien hoe zij met intelligent gebouwen, servicedesign en het realtime-meten van tevredenheid tot meerwaarde komen.