Finext organiseert Inhousedag voor Finance & IT-studenten en starters

03 mei 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Deze maand organiseert adviesbureau Finext een Inhousedag voor ambitieuze finance/IT-studenten en starters. Tijdens het evenement kunnen zij kennismaken met Finext, zich storten op een uitdagende case en tijdens een informele borrel vragen stellen aan de adviseurs van het adviesbureau uit Den Haag.

Jaarlijks organiseert financieel adviesbureau Finext diverse recruitment-evenementen voor studenten en starters, waaronder business courses, inhousedagen, carrièredagen en overige wervingsevents. Daarnaast organiseert het adviesbureau ook evenementen voor adviseurs en opdrachtgevers zoals seminars, workshops en netwerkbijeenkomsten voor alumni.

Primaire doelgroep van de eerstvolgende Finext Inhousedag, op 18 mei aanstaande, zijn studenten die een opleiding volgen in de richting van Finance en/of IT en op zoek zijn naar een afstudeerstage of een baan (na afronding van hun studie). Ook starters met maximaal twee jaar werkervaring kunnen zich aanmelden voor het evenement.

Finext organiseert op 18 mei een Inhousedag voor Finance & IT studenten en starters

Tijdens de Inhousedag zullen de deelnemers meer te weten komen over het unieke organisatiemodel van Finext, de expertisegebieden en de diverse mogelijkheden voor studenten en starters, die het bureau aanbiedt. Zo krijgen ze onder meer een presentatie over Finext en leren ze het bedrijf op interactieve wijze kennen.

Kennismaken met diverse expertisegebieden

Ook gaan de studenten en starters aan de slag met business cases die zich elk op een andere expertise van Finext richten. Het adviesbureau is gespecialiseerd in onder meer performance management, keten- & procesoptimalisatie, managementinformatie & dashboarding en project- & portfoliomanagement, om enkele expertisegebieden te noemen. “Zo krijgt de kandidaat van (bijna) alle hoeken van ons bedrijf een idee van wat we doen”, aldus Finext. In groepen worden de cases vervolgens uitgewerkt en aan elkaar gepresenteerd. Consultants van Finext zullen de kandidaten hierin begeleiden.

Afsluitend is er aan het einde van de middag een borrel, waar meerdere Finexters aanwezig zijn, die uit eerste hand wat meer zullen vertellen over hun rol en werkzaamheden binnen Finext en wat de opties kunnen zijn binnen het adviesbureau, als het gaat om bijvoorbeeld mogelijke afstudeerstages of startersplekken. “Kandidaten krijgen dus volop de mogelijkheid om tijdens de borrel hun vragen te stellen aan de Finexters.”

Het adviesbureau besluit: “Deelnemers die bij ons aan de slag zijn gegaan hebben een uitdagende afstudeerstage gevonden of zijn aan de slag gegaan als starter en nemen in september deel aan ons talentprogramma. Kortom, volop kansen en mogelijkheden bij een bedrijf waar ontwikkeling vooropstaat en je zelf aan het roer hiervan staat.”