Femke van den Wall Bake en Lotte Dragt van start bij Turner

07 mei 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Femke van den Wall Bake en Lotte Dragt zijn recentelijk aan de slag gegaan bij Turner, een specialist in strategie-implementatie. Van den Wall Bake maakte de overstap vanuit Medtronic Integrated Health Solutions en is als Healthcare Consultant werkzaam binnen de zorgpraktijk van Turner. Lotte Dragt rondde vorig jaar haar master Global Business & Sustainability af en is bij haar nieuwe werkgever actief als Business Analyst. 

Op de Arnhemseweg 107 in Leusden – onder de rook van Amersfoort – is het hoofdkantoor van Turner te vinden. Het bureau is specialist op het gebied van strategie-implementatie. In het bijzonder ondersteunt het kantoor implementaties, zowel in de private als in de publieke sector, die wegens grote strategische, commerciële of maatschappelijke belangen in één keer moeten slagen. Aan deze ‘one-shot’ realisaties werken sinds enkele weken Femke van den Wall Bake en Lotte Dragt mee.

Lotte Dragt

Lotte Dragt is sinds maart in dienst bij Turner. Ze vervult daar de rol van Business Analist Onderwijs. Over haar motivatie voor deze rol zegt ze: “Organisaties beter laten werken, zodat ze impactvollere resultaten kunnen leveren, is wat mij motiveert in dit werk. Mijn doel is om mensen uit te dagen om te dromen én waar te maken, hoe het nog innovatiever, duurzamer, beter kan.” Als Business Analist heeft Lotte een mooie stap in haar professionele loopbaan gezet. De voorbereidingen hiervoor werden in Groningen in gang gezet, waar ze in 2011 begon met haar bachelor Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Gedurende haar bachelor verliet ze Groningen voor één semester om te studeren aan de Universiteit van Tampere in Finland, waar ze vakken als ‘Politics of Euroscepticism’ en ‘Feminist Theory’ volgde. 

Haar interesse voor maatschappelijke onderwerpen is een terugkerend thema. Via het Rode Kruis gaf ze Nederlandse les aan een vrouw van Marokkaanse komaf. Daarnaast was ze twee jaar actief in het bestuur van AIESEC, een organisatie die leiderschap in jonge mensen wil ontwikkelen door ze uit hun comfortzone te halen tijdens een project of stage in het buitenland. Tot slot deed Lotte via AIESEC zes weken een ‘women empowerment’ project in Muscat, Oman. Van een terugkerend thema groeide maatschappelijke relevantie uit tot één van haar drijfveren. Hierdoor koos ze voor de master ‘Global Business & Sustainabilty’ aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hierover zegt Lotte: “Tijdens deze master leerde ik veel over duurzame businessmodellen. Ik geloof dat organisaties hun resources en macht moeten inzetten om een betere, duurzamere wereld te creëren”. Haar scriptie schreef ze over de rol van ‘instituties’ en ‘unconscious bias’ in het stroeflopende proces naar meer vrouwelijke hoogleraren. Bij Turner vindt ze de maatschappelijke relevantie terug in de sector onderwijs waarin ze werkzaam is.

Terwijl ze pas enkele weken werkzaam is bij Turner, voelt Lotte zich al erg thuis bij het kantoor: “Het is een plek waar ik eerlijk kan zijn en me gewaardeerd voel.” Over haar collega’s is ze dan ook enthousiast: “De mensen bij Turner zijn leergierige, slimme en ook nuchtere mensen. Mensen die graag willen helpen en een impact willen maken. En iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier.”

Lotte Dragt en Femke van den Wall Bake - TurnerFemke van den Wall Bake

Femke van den Wall Bake is sinds maart actief bij Turner. Ze is erg blij dat ze gekozen heeft voor het adviesbureau: “De openheid en de oprechte interesse van mijn collega’s bij Turner spraken mij meteen aan. Echt contact maken is mijns inziens een belangrijke eigenschap die nodig is om een waardevolle samenwerking op te kunnen zetten. Turner is een organisatie met een divers palet aan mensen met bijzonder mooie ervaringen en competenties. Iedereen heeft de ambitie om het verschil te maken.” Binnen het kantoor ondersteunt Van den Wall Bake de groeiende zorgafdeling als Healthcare Consultant, wat goed aansluit op haar eerdere werk- en leerervaring.

Voordat ze bij Turner aan de slag ging, werkte Van den Wall Bake namelijk ruim drie jaar als adviseur bij Medtronic Integrated Health Solutions. Die organisatie vormt partnerschappen met ziekenhuizen en zorgstelsels om zorgaanbieders te helpen zaken zoals toegankelijkheid, kosten en kwaliteitszorg te verbeteren. Daarvoor was ze bijna twee jaar actief bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht, waar ze de rol van Program Officer Operational Excellence vervulde. Dat was tevens de eerste grote stap in haar professionele carrière.

Van den Wal Bake’s studententijd speelde zich af in twee steden. Aan de Universiteit van Amsterdam behaalde ze haar master in de Politieke Wetenschappen. Daartoe doorliep ze het programma ‘Europese Unie in een Wereldorde’ en schreef ze een scriptie met de titel ‘Solving the European Paradox? Critical Assessment of an Innovative European Healthcare Cluster Network’. Die opgedane kennis komt goed van pas bij haar huidige werkzaamheden bij Turner. Haar bachelorgraad in Sociale Geografie en Planologie behaalde Van den Wall Bake aan de Universiteit Utrecht. Ze bereidde zich toen ook al voor op haar masteropleiding, door zich onder meer te focussen op Europese integratie, globalisering en politieke geografie.

Nadat ze in 2012 een doctorandustitel op zak had, stopte ze niet met het volgen van opleidingen. Zo begon ze in 2014 aan de IBIS Universiteit van Amsterdam een zeven maanden durende opleiding in Lean Six Sigma en behaalde ze de Green Belt. In 2016 en 2017 gaf ze hier bij haar oude werkgever een vervolg aan door gebruik te maken van de Lean Academy Medtronic. Daar verkreeg ze de Black Belt. Van den Wall Bake heeft bij Turner de mogelijk om die kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen: “Met mijn Lean Six Sigma-achtergrond vind ik het leuk om beweging in organisaties te creëren en medewerkers te helpen procesmatiger te werk te gaan. Dat doe ik door onder andere te verbinden, nieuwsgierig te blijven en creativiteit en lef binnen een organisatie te stimuleren.”