McKinsey Amsterdam reikt geldprijs en mentorship uit aan topstudenten

18 april 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

McKinsey & Company Nederland heeft de ‘McKinsey Grant’ in het leven geroepen, een initiatief dat Nederlands sprekende studenten financiële ondersteuning biedt voor persoonlijke ontwikkelingsprojecten. Daarnaast verleent het kantoor beurswinnaars ook mentorschap om dergelijke plannen kundig te realiseren. Aanmelden kan tot en met eind mei.

Persoonlijke groei kan op vele verschillende manieren worden bewerkstelligd. McKinsey & Company steunt het streven van jongeren om zich te ontwikkelen met de lancering van een nieuw fonds. Het adviesbureau heeft €15.000 beschikbaar gesteld om verschillende initiatieven* te ondersteunen. 

Procedé

Het financiële steuntje in de rug is bedoeld voor academische studenten, promovendi en onlangs afgestudeerden. Zowel groepen – tot zes personen – als individuen kunnen een verzoek indienen. Succesvolle kandidaten zijn degenen met een indrukwekkend onderwijscurriculum, bekeken vanaf de brugklas tot en met de universiteit. Uitsluitend goede cijfers zijn echter niet voldoende: aanvragers moeten middels extracurriculaire activiteiten eveneens demonstreren dat ze beschikken over teamervaring, initiatief en gedrevenheid. Alhoewel de wedstrijd om de McKinsey Grant Amsterdam zogezegd een open nationaal kampioenschap is, moeten alle aanvragers wel vloeiend Nederlands spreken.

Kandidaten met verrassend diverse en ambitieuze plannen kunnen beurzen aanvragen voor uiteenlopende projecten, waaronder studeren of onderzoek doen in binnen- of buitenland, het opzetten van een goed doel of bedrijf, het ondersteunen van hun uitzonderlijke atletische prestaties, of zelfs deelnemen aan een muziekcompetitie. Naast van financiële ondersteuning door het adviesbureau, zullen succesvolle kandidaten ook worden voorzien van mentorschap – een McKinsey-consultant die voor een periode van twaalf maanden als coach fungeert. 

McKinsey Amsterdam reikt geldprijs en mentorship uit aan topstudenten

“Ons kantoor in Amsterdam geeft een aantal ambitieuze en getalenteerde studenten de mogelijkheid om zich volledig te richten op het versnellen van hun persoonlijke groei. We staan open voor elk speciaal initiatief – het is belangrijk dat studenten overtuigend definiëren hoe het plan hun persoonlijke ontwikkeling een impuls zal geven”, aldus McKinsey & Company Nederland. 

Eerdere edities

Twee jaar geleden werd de beurs eerder uitgereikt, toen werd geld gedoneerd voor onder andere: financiering voor een solarrace in Australië, het opzetten van een non-profitorganisatie om vrouwen te onderwijzen in minder ontwikkelde landen en voor het volgen van een uitwisselingprogramma in Hong Kong. Eveneens besloot McKinsey – het grootste strategisch advieskantoor ter wereld – de beurs te schenken aan kandidaten die een door studenten gerund duurzaam adviesnetwerk in Nederland van de grond wilden krijgen. 

Persoonlijke ontwikkeling

De beursregeling is slechts een van de vele manieren waarmee McKinsey topstudenten financieel de helpende hand biedt. “Persoonlijke ontwikkeling en groei staat bij ons hoog in het vaandel’, aldus het kantoor. Zo kent het bedrijf ook een ‘Scholarships for Excellence’ programma, dat is opgericht om het collegegeld te vergoeden van kandidaten die excellente academische en persoonlijke prestaties leveren. Binnen dat programma gaat de voorkeur uit naar kandidaten met uitstekende communicatie-, samenwerkings-, teamspeler- en probleemoplossende vaardigheden, evenals degenen met ervaringen in ontwikkelingslanden.

Afgezien van financiële steun, biedt het bedrijf ook mentorschap aan studenten op een aantal andere gebieden. Via het Emerging Scholars-initiatief worden MBA-studenten ondersteund. Het project verschaft een netwerk en coaching om zo deelnemers te helpen het maximale uit hun MBA-periode te halen. Ook krijgen deelnemers de garantie dat ze de sollicitatieprocedure van McKinsey in kunnen gaan wanneer ze zijn afgestudeerd.

Het is mogelijk voor geïnteresseerden om zich aan te melden voor de McKinsey Grant Amsterdam tot en met eind mei 2018. Voor meer informatie en om je aan te melden, zie de McKinsey Grant-pagina op de website van McKinsey & Company Nederland.

* Het aantal toegekende subsidies en de omvang van de prijzen moet nog worden vastgesteld, afhankelijk van het aantal geselecteerde projecten en de financieringswensen van de kandidaten.