Privacy Company trekt Sjoera Nas aan van Autoriteit Persoonsgegevens

03 april 2018 Consultancy.nl

Privacyadviseur Privacy Company breidt het team per 1 mei uit met Sjoera Nas, die als Senior Adviseur is aangesteld. Nas is afkomstig van de Autoriteit Persoonsgegevens, waar zij jarenlang als senior inspecteur heeft gewerkt.

“Met Sjoera krijgen we een grote hoeveelheid extra privacyervaring aan boord van ons team. Ze heeft zowel brede ervaring met de privacy-inhoud als met het bekijken van privacy vanuit het perspectief van de toezichthouder. Met die kennis en ervaring kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn met ons praktisch privacyadvies voor hun dagelijkse business”, aldus Frank Koppejan, directeur van Privacy Company.

Koppejan richtte het bureau eind 2014 op in reactie op het steeds groter wordend belang van privacy voor organisaties uit zowel de private als publieke sector. Het belang hiervan werd afgelopen week nog maar eens onderstreept door het grote datalek bij Facebook. Het Amerikaanse social media-bedrijf zag tientallen miljarden in waarde verdampen als gevolg van het privacyschandaal, en inmiddels hebben ook verschillende toezichthouders, waaronder de Europese Commissie, aangekondigd de zaak met argusogen onder de loep te nemen. “We zullen niet nalaten drastische sancties op te leggen”, zei Eurocommissaris Vera Jourova (justitie) namens de Europese Commissie.

Met het van kracht worden van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (oftewel de General Data Protection Regulation, of GDPR) op 25 mei aanstaande, komt privacy de komende maanden nog meer onder een vergrootglas te liggen.

De hausse rondom privacy zorgt ervoor dat de markt voor privacyadvies een vlucht neemt en levert bergen werk op voor bureaus als Privacy Company. Met meer dan 30 professionals behoort Privacy Company tot een van de grotere gespecialiseerde privacy-dienstverleners van ons land – het advieskantoor uit Den Haag concurreert met onder meer de privacy-praktijken van de Big Four en leveranciers van organsiatieadvies, juridisch advies en met IT-partijen.

Sjoera Nas en Frank Koppejan - Privacy Company

Met de aanstelling van Sjoera Nas haalt Privacy Company volgens Koppejan wederom een zwaargewicht binnen. “Ze is een van de grootste privacyexperts op het gebied van internet en telecom.” Deze erkenning heeft Nas te danken aan haar meer dan twaalf jaar ervaring bij de Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthouder op het verwerken van persoonsgegevens. Namens Autoriteit Persoonsgegevens was Nas betrokken bij tientallen (internationale) onderzoeken naar de privacyactiviteiten van onder meer Google, Facebook, Microsoft, TomTom, WhatsApp, Ziggo, XS4ALL, TP Vision en Nike. In de telecomsector was ze onderdeel van teams die Vodafone, KPN, T-Mobile en Tele2 onder de loep namen.

Ook heeft Nas de Autoriteit Persoonsgegevens vertegenwoordigd in internationaal overleg van privacytoezichthouders op het gebied van internet en telecom, zowel in de Artikel 29-werkgroep als in de internationale Berlijn-groep van toezichthouders op privacy en telecom. Ze was rapporteur of co-rapporteur van een groot aantal opinies van de Artikel 29-werkgroep over bijvoorbeeld zoekmachines, behavioural advertising, geolocatiegegevens op slimme apparaten en de ePrivacy Verordening. In haar vroege loopbaan was Nas werkzaam als mededirecteur bij Bits of Freedom en als Public Affairs Officer bij XS4ALL.

Bij Privacy Company gaat Nas zich bezighouden met het adviseren van bedrijven over privacyonderwerpen en GDPR-implementatie. Volgens een recent onderzoeksrapport lopen bedrijven achter in hun voorbereidingen op de 25 mei deadline. Daarnaast zijn ze nog niet klaar voor de storm aan AVG-verzoeken die ze naar verwachting gaan krijgen na de invoering van de nieuwe wetgeving.

Intern zal Nas een rol spelen bij het begeleiden en opleiden van junior en medior adviseurs. Naast haar werkzaamheden voor het consultancybureau is Nas een veelgevraagd spreker tijdens congressen en debatten in binnen- en buitenland.

Nieuws

Meer nieuws over