Fieke van der Klugt versterkt adviesteam Privacy Company

12 oktober 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Privacy Company heeft het team aangevuld met ervaren Functionaris van de Gegevensbescherming Fieke van der Klugt, die is gestart in de rol van Senior Privacy Adviseur. Haar benoeming ligt in lijn met de groei-ambities van Privacy Company, dat zowel in Nederland als Duitsland wil uitbreiden.

Fieke van der Klugt werkt al ruim vijftien jaar in de privacywereld. Naast een universitaire juridische opleiding heeft zij een postdoc opleiding Master of Security Science and Management gevolgd aan de TU Delft. In haar vroege loopbaan is ze werkzaam geweest bij verschillende ministeries. 

Na diverse rollen te hebben ingevuld, zoals juridisch adviseur, IT-adviseur en Wbp-coördinator, werd zij in 2004 (plaatsvervangend) Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze rol combineerde zij met die van Beveiligingsambtenaar en later met die van Compliance Officer. In 2016 maakte zij de overstap naar het ministerie van Sociale Zaken, waar zij voor dit ministerie fulltime FG werd, ook wel aangeduid als Data Protection Officer. 

Fieke van der Klugt versterkt adviesteam Privacy CompanyVan der Klugt besloot onlangs een nieuwe uitdaging aan te gaan en versterkt inmiddels het team van Privacy Company, een boutique advieskantoor uit Den Haag dat zich vanuit verschillende achtergronden volledig toelegt op privacy dienstverlening. Privacy Company bestaat inmiddels drie jaar en is in die tijd gegroeid tot een team van 22 professionals. Met als standplaats Groningen zal Van der Klugt bestaande klanten gaan ondersteunen en het klantenbestand uitbreiden.

Met de aankomende Europese privacyverordening groeit de vraag onder organisaties naar advies en training op het gebied van privacy. Door deze toenemende vraag heeft Privacy Company stappen gezet om zowel in Nederland als in Duitsland uit te breiden. Met de vestiging in Groningen in ontwikkeling richt de privacyspecialist zich ook op Noord-Nederland. Met Van der Klugt aan boord zal deze uitbreiding volgens het bureau “een vliegende start krijgen”. 

Arnold Roosendaal, directeur en adviseur bij Privacy Company, geeft aan: “Met de komst van Fieke haalt Privacy Company weer een hoop extra ervaringsjaren binnen. Bovendien kan zij met haar uitgebreide ervaring als FG bij de overheid een boost geven aan onze FG-dienstverlening.”

Begin dit jaar startte Maartje Breeman al als Privacy Adviseur bij Privacy Company.