Voormalig KPMG-manager Ronald van Schijndel leidt Webhelp Nederland

16 maart 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ronald van Schijndel, voormalig KPMG Senior Manager en sinds 2013 COO van Webhelp Nederland, is na het plotselinge overlijden van voormalig bestuurder Gert-Jan Morsink benoemd tot CEO bij de business process outsourcing-specialist.

Met in Nederland zo’n 4.000 professionals en wereldwijd meer dan 35.000 medewerkers, is Webhelp een van de grotere internationale spelers op het gebied van Business Process Outsourcing. Webhelp is gespecialiseerd op het gebied van customer experiences via vele kanalen, zoals telefonie, sociale media, chat en webcare. Onder leiding van CEO Gert-Jan Morsink, die afgelopen maand op 55-jarige leeftijd onverwacht overleed, wist Webhelp de afgelopen jaren flink te groeien, zowel in omzet als het aantal medewerkers. In 2016 was het bedrijf zelfs genomineerd voor een FD Gazelle Award, als een van de snelst groeiende bedrijven van ons land (tussen 2012-2016 werd een omzetgroei van 250% gerealiseerd) .

Inmiddels is de functie van Morsink overgenomen door Ronald van Schijndel, die zich in 2012 aansloot bij Webhelp in de rol van Managing Director België. In datzelfde jaar was Morsink als CEO aangetreden. Van Schijndel, die in 2013 werd benoemd als Chief Operating Officer (COO) voor de Nederlandse en Belgische activiteiten en deel uitmaakt van de directie, geeft in een reactie aan: “Wij willen nog helemaal niet terugkijken op de carrière van Gert-Jan. Maar nu dat ineens onvermijdelijk is, blijkt hoe gevarieerd zijn loopbaan is geweest.”

Als gevolg van de benoeming van Van Schijndel als nieuwe CEO, heeft er binnen het topbestuur een kleine verschuiving plaatsgevonden. Waar Jan Willem Hoekman de rol van CFO blijft vervullen, zal Director of Business Development Thomas Blankvoort de rol van Chief Commercial Officer (CCO) op zich nemen. Beiden hebben uitgebreide ervaring op het gebied van Customer Experience en Business Process Outsourcing.Ronald van Schijndel - CEO van Webhelp

Sinds 2012 heeft Van Schijndel vanuit zijn verschillende rollen samen met Morsink bijgedragen aan de ontwikkeling en groei van Webhelp. Jolanda Vereecken, communicatiemedewerker bij Webhelp beschrijft Van Schijndel als een ervaren bestuurder die de bedrijfscultuur aanvoelt: “Binnen en buiten de Webhelp-organisatie heeft Ronald een groot vertrouwen en waardering opgebouwd; zijn ervaring in en passie voor organisatieontwikkeling zijn bepalend geweest voor het huidige Webhelp.” Als COO was Van Schijndel onder andere verantwoordelijk voor de voortgang van de onderdelen Telecats en Xtrasource.

Webhelp toont zich enthousiast over de benoeming van Van Schijndel als nieuwe CEO: “Hij vertegenwoordigt een organisatie met een verfrissende klantgerichte dienstverlening, waar werknemers zich kunnen ontwikkelen en die opvalt door enthousiasme, proactiviteit en de wil om zich te onderscheiden”, valt te lezen in een persverklaring.

Voordat Van Schijndel bij Webhelp aan de slag ging, was hij ruim zevenenhalf jaar actief bij DHL, in zijn laatste rol als Managing Director DHL Global Mail & Selekt Mail, een functie die hij tot 2012 ruim tweeënhalf jaar bekleedde. Daarvoor vervulde hij de rol van Senior Vice President Strategy & Marketing Express Europe. Van Schijndel begon zijn carrière bij het postbedrijf als Director Finance vanuit Amersfoort en Maastricht. In de periode daarvoor was Schijndel ruim zes jaar werkzaam bij Big Four accountants- en advieskantoor KPMG, in zijn laatste functie als Senior Manager. Van Schijndel begon zijn loopbaan bij Exact Software Centre Rocomp als Consultant. Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan studeerde hij als bedrijfseconoom af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.