B-Critical Consultancy Services overgenomen door branchegenoot Avance ICT

14 februari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

ICT detacheerder en cloud specialist Avance ICT heeft branchegenoot en cloud expert B-Critical Consultancy Services overgenomen. Door de deal kan Avance zijn proposities verder verdiepen en een bredere portefeuille van consultancydiensten leveren.

Sinds de oprichting in 1991 heeft Avance ICT Groep Nederland een sterke groei doorgemaakt en heeft het binnen hun vakgebied een goede reputatie in de markt weten op te bouwen*. Anno 2018 telt de ICT-dienstverlener meer dan 200 professionals, die zich vanuit vestigingen in Breukelen en Amsterdam richten op onder meer detachering, packaging en managed services. Daarnaast ondersteunt Avance met haar werkmaatschappij Purple Cloud klanten met de adoptie en integratie van diverse ‘Cloud’ services.

Avance ICT Groep | B-Critical

B-Critical, opgericht in 2012 en gevestigd in Rijswijk, is een consultancypartij gespecialiseerd in dienstverlening rondom infrastructuur, systeemmanagement, cloud en software asset managementoplossingen. AVANCE ziet het bureau als “de ideale aanvulling qua dienstverlening en projectervaring met specialistische kennis voor complexe infrastructuren”. B-Critical heeft uitgebreide kennis van Microsoft, Citrix, Ivanti, VMware en Cisco**. De afgelopen jaren heeft de ICT-dienstverlener meer dan 350 projecten opgeleverd rondom deze gebieden.

Avance oprichter Ron Stomp, anno 2018 nog altijd actief als directeur, vertelt hoe de toevoeging van B-Critical de proposities van het bureau verbreedt: “De ICT-wereld ontwikkelt zich razendsnel en dat vraagt om innovatie en kennis van uiteenlopende expertise gebieden. Veel van de deze expertise hebben wij nu in huis en hierdoor worden we als partner nog aantrekkelijker voor onze klanten. De hoge mate van certificering, ervaring en kennis van de B-Critical consultants stelt ons in staat onze klanten nog beter te ondersteunen bij het verder optimaliseren van de IT-infrastructuur.”

Avance ICT neemt branchegenoot B-Critical over

Avance en B-Critical zijn geen onbekenden van elkaar. Al meerdere jaren werken de twee partijen samen, waarbij B-Critical geregeld de relaties van Avance voorziet van specifieke kennis binnen projecten. “Met B-Critical realiseren we verdere expansie en ontstaat een multidisciplinair bedrijf op het gebied van ICT-infrastructuur. Vergaande kennis van virtualisatie, Cloud en gebruikers & applicatie management verrijkt daarbij de bestaande expertise bij projecten en op het gebied van detachering en managed services”, vertelt Stomp.

Gezien de stijgende vraag in de markt naar ervaren IT-specialisten, geeft Stomp verder aan dat de overname van een kennishuis als B-Critical een “logische stap” vormt en er voor zorgt dat Avance high-end IT-consultancydiensten kan leveren. “B-Critical kan de consultancy diensten verbreden zoals het ontwerpen, auditen, migreren en implementeren van infrastructuren. Aangezien de huidige focusgebieden van beide bedrijven verder naadloos op elkaar aansluiten, zal het bereik hierdoor significant toenemen.”

Merknaam en identiteit behouden

Na de integratie van beide partijen zal B-Critical onder haar eigen naam en identiteit blijven opereren. Ook de huidige directie van B-Critical, bestaande uit oprichters Imre Husen (Algemeen Directeur) en Jan Smits (Business Development Director) blijft ongewijzigd. De twee zien de nieuwe combinatie met vertrouwen tegemoet. Husen: “Avance biedt een toekomstbestendige basis voor de verdere ontwikkeling van B-Critical en zal leiden tot een slimme combinatie van diensten en innovatieve oplossingen.”

Husen benadrukt verder dat B-Critical, als onderdeel van Avance, zijn verdere groeiambities op het personele vlak – met het oog op Cloud en Infrastructuur consultants – verder zal voortzetten: “Bij zowel B-Critical als Avance werken gepassioneerde en gedreven professionals, die zich doorlopend ontwikkelen en de klantvraag centraal stellen.” Tenslotte kijkt ook Smits uit naar het nieuwe avontuur: “Wij zien het als een nieuw hoofdstuk voor B-Critical, waar we samen hebben leren fietsen en een klein stukje van de wereld hebben ontdekt. Onze fiets is simpelweg te klein geworden. De wereld is een stuk groter en is het tijd voor een nieuwe fiets en nieuwe avonturen.”

* In 2016 en 2017 werd Avance ICT Groep genomineerd voor een Computable Award binnen de categorie ‘ICT Detacheerder van het Jaar’.

** Consultants van B-Critical zijn geaccrediteerd door Microsoft, Citrix, Cisco en VMware evenals andere leveranciers binnen het ecosysteem.