KPMG België verhuist zijn kantoren in Brussel en Antwerpen

12 januari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Belgische tak van KPMG heeft begin 2018 te maken met twee grote verhuizingen. Het Belgische hoofdkantoor verhuist in februari naar een recent ontwikkelde locatie nabij Brussels Airport. Daarnaast betrok het kantoor in Kontich, vlak onder Antwerpen, begin januari al een nieuw pand in Antwerpen-Berchem.

Met een omzet die meer dan €175 miljoen bedraagt, is Big Four-kantoor KPMG ook binnen de Belgische markt een grote speler op het gebied van consultancy en accounting. Onder leiding van Koen Maerevoet, jurist en sinds 2016 de CEO van de Belgische divisie, zijn bij onze zuiderburen zo’n 1.200 werknemers actief op het gebied van audit, belasting en juridisch advies en een scala aan diensten inzake management-, risk-, deal- en IT-advies.

Het hoofdkantoor van de Belgische tak van KPMG is te vinden in Brussel en daarnaast zijn er nog vestigingen te vinden in Antwerpen, Gent, Kortrijk, Oevel, Luik, Louvain-la-Neuve en Hasselt, waar het in 2016 zelfs een tweede vestiging opende. Onlangs heeft de Antwerpse afdeling van KPMG, tot voor kort gevestigd in Kontich, een nieuw onderkomen betrokken. Volgende maand zal bovendien ook het Brusselse hoofdkantoor verhuizen naar een nieuwe locatie.

Brussels Airport

Al in 2015 besloot de voorganger van CEO Maerevoet, Patrick Simons, om het Belgische hoofdkwartier te verplaatsen. In februari 2018 is het dan eindelijk zover en zal KPMG België haar nieuwe hoofdkantoor betrekken, gevestigd in een nieuw gebouw dat luistert naar de naam ‘PassPort’. Het pand is te vinden in het zakelijke district van de nationale luchthaven in Brussel, wat uiteraard de mobiliteit van KPMG België ten goede komt.

KPMG Antwerp Brussel

Het nieuw hoofdkwartier is innovatief ingericht en heeft een moderne uitstraling, waarbij middels raamwerk en verlichting veel aandacht is besteed aan transparantie. Het complete gebouw biedt in totaal zo’n 28.000 vierkante meter aan kantoorruimte, waaronder restaurants en sportfaciliteiten. KPMG betrekt met een bedrijfsruimte ruim 13.000 vierkante meter net iets minder dan de helft van het complex. 

Antwerpen-Berchem

Onlangs verhuisde het Antwerpse kantoor van KPMG al naar een nieuwe locatie, de zogeheten ‘Post X-site’ in Antwerpen-Berchem. Technisch gezien betrof het tot op heden ook geen Antwerps kantoor, aangezien het vorige pand zich 10 kilometer zuidelijker bevond, in het plaatsje Kontich. De nieuwe werkplek, en met name de ligging – dichterbij het centrum van Antwerpen – stellen medewerkers in staat de fiets te pakken of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Die toename van keuzevrijheid is volgens Dirk Van Stappen, partner bij KPMG België, een groot pluspunt.

Bovendien ligt, net als het nieuwe Brusselse hoofdkwartier, ook deze nieuwe vestiging in de buurt van een vliegveld, de Internationale Luchthaven Antwerpen. De nieuwe Antwerpse locatie van KPMG is in zekere zin ook vergelijkbaar met die van het Amstelveense hoofdkantoor van KPMG Nederland. Beiden bevinden zich immers zowel aan de rand van een grote stad als in de nabijheid van een belangrijk vliegveld.

In Antwerpen-Berchem zal KPMG beschikken over een tweetal verdiepingen die tezamen goed zijn voor ruim 3.600 vierkante meter aan kantoorruimte. Het pand laat volgens KPMG leven en werken in een groene en zeer moderne omgeving floreren. Volgens Maerevoet zullen die eigenschappen van het gebouw het eindresultaat verbeteren: "Dankzij een doordachte inrichting van ons nieuwe kantoor zullen wij de samenwerking tussen de verschillende collega’s en expertisecentra nog verder kunnen optimaliseren zodat wij onze cliënten oplossingen kunnen bieden die een toegevoegde waarde betekenen voor hun kernactiviteiten.”

CEO Maerevoet beschouwt de nieuwe locatie in Antwerpen-Berchem als een kans tot succes: “De Antwerpse regio is een belangrijk centrum van economische activiteit waarin een mix van grote en kleine bedrijven nood hebben aan een multidisciplinaire dienstverlening. Dat geldt niet alleen op het vlak van audit, accountancy of fiscale en juridische ondersteuning, maar bijvoorbeeld ook bij interne optimaliserings- of transformatieprocessen.”