KPMG opent kantoor op de Corda Campus in Hasselt

30 december 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft een tweede kantoor geopend in het Belgische Hasselt. De Big Four heeft een aparte vestiging geopend op de Corda Campus, een lokale incubator, voor een team van zeven softwareontwikkelaars van KPMG Technology Solutions.

KPMG België heeft onlangs zijn kantorennetwerk uitgebreid met een nieuwe vestiging in Hasselt. Het internationale audit- en consultancy bedrijf telt ruim 1.200 werknemers in België verspreid over kantoren in Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk, Oevel, Luik en Louvain-la-Neuve. Hoewel KPMG al een vestiging in Hasselt heeft – aan de Herkenrodesingel is KPMG Hasselt gevestigd met een lokaal adviesteam (Accountancy, Audit, Tax) van 40 medewerkers – heeft de Big Four dienstverlener ervoor gekozen om een tweede aparte vestiging te openen op de Corda Campus. 

De Corda Campus in Hasselt is een innovatieve incubator waar meer dan 60 bedrijven gevestigd zijn, variërend van jonge vernieuwende startups tot gerenommeerde bedrijven die met deze startups in contact willen komen. KPMG wil met zijn vestiging op de campus zijn innovatieve projecten rond audit, fiscaliteit en consulting samenbrengen onder één dak met tientallen startups. Frank Vancamp en Stefan Claes van KPMG zullen samen de nieuwe tak aansturen, die gedoopt is tot KPMG Technology Solutions, en gestart is met een team van zeven professionals. 

KPMG opent kantoor op de Corda Campus

“Het doel is om daar innovatieve en klantgerichte ideeën te ontwikkelen”, zegt Vancamp tegenover lokale krant Het Belang van Limburg (HBvL). “Op de Corda Campus gaan we voor onze klanten nieuwe instrumenten ontwikkelen.” Deze instrumenten liggen volgens Vancamp in het verlengde van de ‘klassieke’ activiteiten, zoals fiscaliteit, audit en consulting. “Denk bijvoorbeeld aan manieren om efficiënt een digitale gegevens te verwerken voor een fiscale aangifte. Of digitale berekeningsmodules”, illustreert hij.

Claes licht tegenover HBvL de keuze voor de Corda Campus toe: “Hasselt is goed gelegen in de driehoek Eindhoven-Leuven-Maastricht. Bovendien is Hasselt een groeipool, met andere grote IT-leveranciers zoals Cegeka, en is de Corda Campus een gedroomde hotspot. We denken dat de kruisbestuiving met de vele jonge bedrijven op de campus ook voor ons een goede zaak kan zijn.”

Op de Corda Campus zijn naast KPMG nog meer adviesorganisaties gevestigd. Ook Big Four branchegenoot PwC is aanwezig op de campus om de daar gevestigde bedrijven te ondersteunen in hun groei. Andere zakelijke dienstverleners met een vestiging op de Corda Campus zijn onder meer de Nederlands bureaus QNH Consulting en Arcadis.