HC&H Consultants helpt De Goede Woning bij ICT-professionalisering

28 december 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

HC&H Consultants helpt woningcorporatie De Goede Woning momenteel bij de migratie naar een nieuw ERP-systeem. Het IT-adviesbureau ondersteunde tevens bij de contractvorming en prijsonderhandeling met de ERP-leverancier.

HC&H Consultants, een 15 jaar geleden opgericht IT-adviesbureau uit het Zuid-Hollandse Hendrik-Ido Ambacht, richt zich op vraagstukken op het snijvlak van organisatie en ICT. Het adviesbureau ondersteunt woningcorporaties met advies, projecten en beheer op het gebied van IT en heeft daarbij oog voor organisatie en werknemers. HC&H Consultants telt anno 2017 ruim twintig professionals.

Nieuw ERP-systeem De Goede Woning

De Goede Woning is een woningcorporatie in Zoetermeer die circa 6.300 huurwoningen beheert – een aantal dat de komende jaren zal stijgen doordat de corporatie er nieuwe woningen bij aan het bouwen is. Vanuit de wens om hun woningen betaalbaar, beschikbaar en duurzaam te houden, hanteert de corporatie een zogenaamde digitaal tenzij-strategie, wat inhoudt dat De Goede Woning haar processen volledig wil digitaliseren waar dat kan. Door gebruik te maken van moderne ICT wil de corporatie kosten besparen en haar dienstverlening 24/7 aanbieden aan klanten.

HC&H Consultants helpt De Goede Woning bij ICT-professionalisering

In lijn met deze strategie besloot De Goede Woning onlangs om over te stappen naar een nieuw ERP-systeem. De corporatie maakt momenteel gebruik van Tobias, een ERP-systeem speciaal ontworpen voor woningcorporaties. Binnen het huidige contract bij ERP-leverancier Aareon kreeg De Goede Woning de mogelijkheid aangereikt te migreren naar Tobias AX, de opvolger van Tobias. De woningcorporatie besloot hierbij de hulp in te schakelen van HC&H Consultants. Annelies van den Berg, Directeur bij HC&H Consultants, ondersteunde bij de contractvorming en prijsonderhandeling met de leverancier, terwijl Business Consultant Carlo van den Bergh samen met de intern projectleider van De Goede Woning en de projectleider van Aareon verantwoordelijk was voor het opstellen van het projectplan.

Inmiddels is het contract met Aareon succesvol verlengd en is De Goede Woning gestart met de implementatie van het nieuwe systeem. Tijdens de implementatie zal Van den Bergh de corporatie bijstaan als sparringpartner/projectleider, samen met Mindert Westra. Doelstelling is dat het systeem in januari 2018 live gaat. De implementatie wordt gecombineerd met de implementatie van een nieuw KCC, kennisbank en klantportaal oplossing van Kubion. Tobias AX wordt geïntegreerd met deze oplossingen en het DMS ShareWorX van Square waar De Goede Woning al langer gebruik van maakt. “Aansluitend op al deze projecten verhuist De Goede Woning ook nog naar een ander pand. Deze verhuizing loopt als een rode draad door de implementatie heen”, vertelt Van den Bergh. Ook kreeg de website van de corporatie recent een nieuwe look & feel