Tommes Snels en Franc Haverkort partners bij GroupMapping

15 december 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

GroupMapping, een adviesbureau gespecialiseerd in onder meer strategieontwikkeling en cross-functionele samenwerkingen, heeft twee nieuwe partners toegevoegd aan het leiderschap. Zowel Tommes Snels als Franc Haverkort hebben een jarenlang trackrecord bij Capgemini Consulting, Capgemini Australia en PwC Australia, waar ze managementposities hebben bekleed.

Tommes Snels werkte tot aan 2013 ruim achttien jaar voor Capgemini Nederland, waarvan de laatste negen jaar bij de Accelerated Solutions Environment (ASE). Eind 2013 reisde hij af naar Australië om leiding te geven aan de Capgemini ASE met centra in Sydney, Melbourne en Canberra. Ook opende hij het SMAC-Lab (Social, Mobile, Analytics, Cloud Lab), gebaseerd op de ASE-filosofie. Begin 2016 maakte hij binnen Australië de overstap naar PwC in Sydney, waar hij zich aansloot bij PwC’s ‘The Difference’, een groep van meer dan 80 experts in collaborative en creative problem solving. 

Franc Haverkort was ruim twaalf jaar als ASE Lead Facilitator actief binnen Capgemini Consulting, waar hij zich in 2000 had aangesloten. Eerst werkte hij zo’n vijf jaar als Process Management Consultant, om vervolgens twaalf jaar de rol van ASE Lead Facilitator te vervullen. Begin 2015 kreeg hij als Venture Lead de leiding over de Nederlandse ASE praktijk en een team van ASE professionals. Binnen het wereldwijde netwerk van ASE's had Haverkort als thought leader een leidende rol in het ontwikkelen van de competenties en de dienstverlening.Tommes Snels & Franc HaverkortBegin september zijn Snels en Haverkort aangesteld als Partners bij GroupMapping, een adviesbureau dat zich toelegt op het ontwerp en de uitvoering van strategie met een focus op samenwerkingsverbanden. Het bureau, opgericht in 2008 en gevestigd in Amsterdam, heeft de afgelopen jaren een geleidelijke groei doorgemaakt en telt vandaag de dag twintig professionals. Het werkt onder meer voor opdrachtgevers als Vodafone Ziggo, Heineken, De Nationale Politie, PwC, Nationale Nederlanden, ING, Arcadis en het Erasmus MC.

De twee nieuwe partners zullen verder werken aan het zowel nationaal als internationaal op de kaart zetten van GroupMapping’s ‘Collaboration by design’. Rob Ribbers, medeoprichter van GroupMapping, beschrijft Haverkort als een "empatische, nieuwsgierige professional met extensieve kennis op het gebied van samenwerkingsmethoden en -processen.” Hij voegt toe: “In al zijn projecten zoekt hij naar de menselijke en verbindende factor, omdat hij gelooft dat elke organisatie, netwerk, of systeem zo succesvol is als de mensen die er energie in steken.”

Snels wordt door medeoprichter Pascal Brick omschreven als iemand die competent is in het oplossen van ‘wicked problems’. Hij geeft verder aan: “Creatieve probleemoplossing en ware samenwerking met eerlijkheid, passie en intelligentie zijn wat zijn hart sneller laat kloppen. Gedragsverandering door het bereiken van onmogelijk geachte resultaten is waar hij naar streeft.”

Vooruitkijkend, zorgt de versterking met de twee ervaren professionals er voor dat GroupMapping, zo stellen oprichters Ribbers en Brick, beter uitgerust is om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag vanuit de markt en aan de ambitie “op korte termijn de grootste ‘collaborative consultancy’-club in Europa te worden.”