Lex Berger in dienst bij actuarieel adviesbureau Sprenkels & Verschuren

30 november 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Sprenkels & Verschuren, een actuarieel adviesbureau, heeft de gelederen versterkt met Lex Berger. De voormalig Willis Towers Watson senior consultant gaat zich bij het bureau richten op pensioenvraagstukken.

Lex Berger is sinds 1979 werkzaam in de financiële sector, de laatste vijfentwintig jaar als pensioenactuaris. Na twaalf jaar diverse functies bij Nationale Nederlanden te hebben vervuld, maakte hij in 1991 de overstap gemaakt naar de pensioenadvisering bij Smit & Bunschoten (later Towers Perrin). In de tussentijd is Berger actuaris geworden. In 2000 ging hij aan de slag bij Watson Wyatt, een internationale HR-adviseur die aan de basis staat* van het huidige Willis Towers Watson.

In zijn laatste rol bij Willis Towers Watson, een van de grootste human resource- en pensioenadviseurs van ons land, was Berger actief als senior consultant pensioenen. De afgelopen twee jaar werkte hij als zelfstandig adviseur voor met name organisaties in de pensioenfondsen en ondernemingen. “Na zoveel jaren in loondienst te zijn geweest, was het in 2016 de tijd rijp om een eigen pensioenbureau te starten,” aldus Berger.

Lex Berger - Consultant - Sprenkels & Verschuren

Bij het Amsterdamse Sprenkels & Verschuren zal Berger zijn kennis en expertise inzetten om klanten van het bureau te helpen met actuariële en consultancyvraagstukken. Het bureau, dat lid is van het internationale netwerk van Abelica Global, helpt klanten met veranderopgaven op het gebied van pensioen, verzekeren en financieel risicomanagement. Het team van Sprenkels & Verschuren telt meer dan vijftig partners en consultants.

* In 2009 fuseerde Watson Wyatt met Towers Perrin, in een deal van circa $4 miljard, om Towers Watson te creëren. En in 2015 ontstond Willis Towers Watson door de fusie tussen Towers Watson en Willis Group.