Wouter Elewaut versterkt Life & Pension praktijk van Delta Capita

29 november 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Delta Capita heeft het consultancyteam versterkt met Wouter Elewaut. Met ruim twaalf jaar ervaring in de financiële sector is hij per 1 november toegetreden als Principal Consultant van Delta Capita Benelux, verantwoordelijk voor de praktijk Life & Pension Transformation.

Delta Capita is als adviesbedrijf gespecialiseerd in het leveren van business en technologie consultancydiensten. Het adviesbureau, opgericht in 2010, richt zich volledig op de financiële sector en opereert vanuit kantoren in Londen, Singapore, Hong Kong en Johannesburg, en sinds 2013 ook vanuit Amsterdam. 

Wouter Elewaut heeft een uitgebreid trackrecord in de consultancy en financiële dienstverlening – zijn focus gaat met name uit gaat naar levensverzekeringen en pensioenen. In zijn loopbaan heeft hij ervaring opgedaan bij zowel verzekeraars als pensioenfondsen, waarbij als rode draad de integratie van technologische ontwikkelingen in combinatie met veranderende wet- en regelgeving valt op te merken. Klanten die Elewaut als consultant / projectmanager heeft bediend zijn onder meer APG, Aegon, Syntrus Achmea, Generali, Interpolis en Zwitserleven.

Wouter Elewout - Principal Consultant bij Delta Capita

Binnen de programma’s en projecten die hij heeft aangestuurd, maar ook vanuit zijn interim functies als change manager, was Elewaut verantwoordelijk voor de vertaling van visie, (digitale) strategieën of complexe vraagstukken naar operationele doelstellingen. Zijn ruime ervaring met het pragmatisch toepassen van nieuwe technologieën is daarbij veelal een belangrijke factor in de realisatie van die doelstellingen, bijvoorbeeld de inzet van Robotic Process Automation (RPA) om realtime klantbeelden op te stellen ter ondersteuning van gerichte klantinteractie.

Naast deze trajecten is Elewaut al lange tijd actief op het gebied van innovatie binnen de financiële dienstverlening en heeft hij als IT-Manager zijn kennis en ervaring in process-consultancy passend weten te vertalen naar de ontwikkeling van een modulair platform voor Robotic Process Automation. Meerdere portefeuillemigraties en bewerkingen zijn versneld dankzij de herbruikbaarheid van de gevormde RPA-modellen. 

Naast management consulting (‘Advisory’) levert Delta Capita diensten op het gebied van Solutions (oplossingen voor IT en business), Delivery (het leveren van executie capaciteit) en Managed Services (business proces out-/offshoring oplossingen voor kennisintensieve processen).