Vier young professionals gestart in traineeship van Bvolve

28 november 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen maand zijn vier nieuwe young professionals gestart binnen het traineeship-programma van business en digital specialist Bvolve: Erwin Bijker, Luuk Wagenaar, James Lawson en Maren Dijkland.

Erwin Bijker besloot in 2016 een master in Business Administration (Strategy & Organization) te volgen aan de Vrije Universiteit Amsterdam, die hij recent afrondde. Tijdens zijn studie raakte Erwin in contact met consultancy door een internship te doen bij de Rainmen Group. Gedurende zijn opleiding heeft hij onder meer saleservaring opgedaan bij Jacobs Douwe Egberts, waar hij zijn communicatievaardigheden en klantgerichtheid heeft versterkt. Specifiek gaat zijn interesse uit naar digitale thema’s op het snijvlak tussen business en IT. Per oktober heeft Erwin gekozen voor het traineeship bij Bvolve, een adviesbureau gespecialiseerd in onder meer businessmodel-innovatie, digitale transformatie, procesmanagement en enterprise architectuurvraagstukken. Bij zijn nieuwe werkgever wil hij bijdragen aan het optimaliseren van organisaties en ondersteuning bieden bij hun digitale transformaties.

Luuk Wagenaar rondde een master in Bedrijfseconomie (Management & Strategy) af aan de Universiteit van Amsterdam. Luuk kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij Bvolve, waar hij voortbouwend op de meest recente economische en strategische theorieën zal gaan bijdragen aan diverse opdrachten. Door zijn jarenlange ervaring als keeper is Wagenaar volgens Bvolve een echte “teamplayer met sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden.” Die eigenschappen vertalen zich in zijn dagelijkse bezigheden naar “duidelijke communicatie en constructieve, maar eerlijke feedbackvoering”, aldus Bvolve, dat toevoegt: “Aangezien consultancy niet alleen gaat over theoretische kennis en hard werken, maar ook over de menselijke kant komen bovenstaande ‘soft skills’ goed van pas. Het adviesbureau geeft ten slotte aan: “Door zijn rustige houding maakt Luuk snel moeilijke keuzes op hectische momenten. Hij doet dit op basis van zijn multidisciplinaire achtergrond waardoor vraagstukken niet alleen van meerdere kanten worden benaderd, maar ook in samenspraak met stakeholders.”
David van Eck. Luuk Wagenaar, James Lawson, Maren Dijkland, Erwin Bijker

James Lawson besloot vanuit zijn interesse in zowel strategische als organisatorische vraagstukken, in zowel de publieke als de private sector, de bachelor Bestuur- en Organisatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam te volgen. Na afronding daarvan in 2016 is hij zich gaan specialiseren tijdens zijn master Business Administration: Strategy & Organization. Gedurende zijn studie heeft James consultancyervaring opgedaan bij Solve Consulting, waar hij aan verschillende projecten binnen de non-profit sector werkte. Tegelijkertijd was hij actief bij Best Brand in Duitsland, waar hij in zijn laatste rol als Junior Sales & Marketing Specialist verantwoordelijk was voor de uitbreiding van Sanifair (Tank & Rast Group) binnen Nederland

Lawson zet zich volgens Bvolve graag in om lastige vraagstukken op het snijvlak tussen business en IT voor klanten op te lossen, waarbij hij het menselijk aspect bij veranderingen vooropstelt. “James focust zich graag op een multidisciplinaire aanpak, waarin er veel resultaat kan worden bereikt. Daarin neemt hij graag een coördinerende rol aan, waarin hij de schakel is tussen de verschillende vakgebieden”, aldus Bvolve. Om dit doel te bereiken, wil Lawson tijdens het Young Professional programma van Bvolve zoveel mogelijk nieuwe kennis opdoen.

Maren Dijkland behaalde eerder dit jaar haar master in Business Administration (specialisatie Entrepreneurship & Innovation) aan de Universiteit van Amsterdam. Gedurende deze opleiding en haar eerder afgeronde bachelor in International Hotel Management werd haar interesse in consultancy gewekt. Verder vindt ze het “enerverend om voor verschillende bedrijven in verschillende industrieën adviezen op te stellen.” Specifieke interessegebieden van Maren zijn onder meer: digitale transformaties, innovatiemanagement en business process management.

Bvolve is verheugd over de toegevoegde waarde van hun nieuwe trainee en geeft aan: “Zich verdiepen in een probleem en dit uitvoerig analyseren om een zo volledig mogelijke oplossing te kunnen aandragen is wat Maren drijft. Daarnaast staat door haar achtergrond ook de ervaring van de klant, gast of eindgebruiker centraal. Deze combinatie van sterk analytisch vermogen en een hart voor de menselijke kant maakt dat Maren het overzicht kan behouden en alle facetten van de organisatie in haar achterhoofd houdt.”

De vier nieuwe trainees van Bvolve worden begeleid door David van Eck, business consultant en people manager, die zelf al zeven jaar werkzaam is bij het bureau.