Tweedaagse training geeft professionals inzicht in cybersecurity basics

22 november 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Cybersecurity is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste aandachtsgebieden binnen het zakelijke landschap. Niet verwonderlijk gezien de toenemende dreiging van cybercriminaliteit voor organisaties van iedere omvang. Terwijl bedrijven steeds meer data opslaan, onder meer om betere inzichten te verkrijgen, worden criminelen steeds gehaaider in hun methodes. Daardoor lopen bedrijven meer en meer het risico dat ze het slachtoffer worden van datadiefstal of andere vormen van cybercrime.

Om bedrijven hier tegen te wapenen organiseert INNOPAY, consultancybureau op het gebied van digitale transacties, begin december de training ‘Cybersecurity Basics’. De training, die op 7 en 8 december wordt verzorgd door cybersecurity-expert Rob van de Staaij, is gericht op het vergroten van de kennis en het bewustzijn van de beginselen van cybersecurity.

Hoe houd je ongewenste gasten buiten?

De training bestaat uit drie belangrijke onderdelen. Deelnemers worden allereerst ingevoerd in computer- en netwerktechnologie, waarbij ze door alle basics van het technologische landschap lopen, van systemen en applicaties tot databases, clouds en TCP/IP-netwerken. Vervolgens worden ze meegenomen in de wereld van cybercriminaliteit. In dit deel van de training worden de meest gebruikelijk aanvalsvormen van cybercrime behandeld, zoals phishing, identiteitsdiefstal of hacking, en leren deelnemers hoe criminelen zwakke plekken in technologie gebruiken om systemen binnen te dringen. Ook leren ze wat zich afspeelt in de wereld achter cybercrime, zodat ze een goed beeld krijgen van hoe waardevol datadiefstal voor e-criminelen kan zijn.
INNOPAY geeft professionals inzicht in cybersecurity basics met tweedaagse training Het derde deel van de ‘Cybersecurity Basics’ training draait volledig om beveiliging: hoe organisaties ongewenste gasten buiten hun technologische muren kunnen houden. Deelnemers leren over de belangrijkste cybersecurity controlemechanismen en oplossingen voor de meest gangbare kwetsbaarheden.

Voor wie?

De tweedaagse ‘Cybersecurity Basics’ training is bedoeld voor alle professionals die zich de grondbeginselen van cybersecurity eigen willen maken om zo een goed begrip te krijgen van de essentie van cyberdreigingen en cyberbeveiliging. De doelgroep kan bestaan uit IT-managers of professionals die willen werken in (cyber)security, maar bijvoorbeeld ook lijnmanagers die hun kennis willen bijspijkeren of werknemers die veel met data werken, zoals sales- of HR-professionals”, zegt Van der Staaij.

De training wordt in het Nederlands gegeven en omvat naast theoretische concepten ook tal van praktische elementen, waardoor deelnemers na afloop naar huis gaan met concrete handvatten en kennis om direct in de praktijk om te zetten. Ook biedt het geïnteresseerden die een verdere loopbaan in cybersecurity ambiëren de mogelijkheid om zich aan te melden voor de meer gevorderde trainingen van CISSP en CRISC.