Energie-adviesbureau Lux Consulting trekt Robin van der Peijl aan

01 december 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Lux Consulting, een adviesbureau dat zich volledig richt op de energiesector, heeft de gelederen versterkt met Robin van der Peijl. Van der Peijl, die als Business Consultant is gestart, heeft ruime ervaring met projectmanagement, opgedaan in functies bij onder meer Cadmes, Liander en de drie grootbanken.

Robin van der Peijl is afkomstig van Cadmes, een leverancier van procesoptimalisatiesoftware uit ’s-Hertogenbosch, waar hij de afgelopen twee jaar werkte als Senior Project Manager. Daarvoor was hij 7,5 jaar actief als projectmanager voor Aureus Iproma, een interim projectmanagementbureau voor onder meer de energiesector en het bank- en verzekeringswezen. Van der Peijl werd gedetacheerd bij Liander, waar hij in 3,5 jaar zes verschillende projecten uitvoerde, zoals het project ‘duaal netbeheer’ met als doel nieuwe processen te implementeren ten behoeve van de uitrol van slimme energiemeters in gebieden met gescheiden netbeheerders. Een ander voorbeeld is het project ‘GSA USAN’ wat een voorbeeld is van een Lean-project ter verbetering van de processen ‘uitpandige saneringen bij meterplaatsing’. Ook werd hij op opdrachten gezet bij Rabobank, Achmea, ABN AMRO en ING in verscheidene analist- en projectmanager-functies op het gebied van procesoptimalisatie en Operational Excellence. 

Na het behalen van zijn bachelortitel als Commercieel Elektrotechnisch Ingenieur in 2005 heeft Van der Peijl zich in een kortstondig avontuur als zelfstandig ondernemer gestort. Aan dit experiment maakte hij een einde toen hij zijn eerste procesoptimalisatie-opdracht kreeg toegewezen bij Strukton Worksphere. Bij de elektrotechnisch en bouwkundig specialist was hij als Project Coordinator verantwoordelijk voor het uniformeren van het materiaal- en gereedschapbeheer dat lokaal belegd was bij dertien verschillende locaties.

Robin van der Peijl, Business Consultant bij Lux Consulting

Buiten de opgedane praktijkervaring heeft Van der Peijl zich op theoretisch vlak versterkt met de obligatoire project- en programmamanagement-certificaten als resultaat. Middels een masterclass Resultaatgericht Leiderschap en Strategie en Verandermanagement deed hij daarnaast meer bedrijfskundige kennis op.

Lux Consulting

In oktober is Van der Peijl als Business Consultant gestart bij Lux Consulting. Na een uitstap van twee jaar als projectmanager voor software implementaties, geeft hij aan verheugd te zijn om terug te keren in de interimwereld en specifiek de utilitysector: “De actuele ontwikkelingen in deze branche zijn zowel razend fascinerend als uitdagend voor alle betrokken spelers, zowel zakelijk als maatschappelijk. Ik kijk er enorm naar uit voor verschillende opdrachtgevers de organisatie te helpen veranderen om hierin mee te gaan.” Vanuit zijn periode bij Liander brengt hij een gedegen kennis van de energiesector en netbeheerprocessen in bij Lux, dat in 2015 werd opgericht.

Ook op persoonlijk vlak werd een match gevonden, vertelt Jonathan Zigter, Managing Consultant en medeoprichter van Lux Consulting. “De gemene deler betreft een no-nonsense focus op kwalitatief, blijvend resultaat en een pragmatische, authentieke aanpak”, aldus Zigter. Met de persoonlijke benadering van Lux Consulting wil het bureau een verschil maken in consultancy in de energiesector. “Door kennis, ervaring en netwerk te combineren, streven we constant naar de ideale situatie voor onze klanten. Wanneer er ‘A’ wordt gevraagd, denken wij in ‘B t/m Z’ en adviseren hier gevraagd en ongevraagd over”, licht de medeoprichter toe. Op deze manier spannen de consultants van het bureau zich in om de dienstverlening “kwalitatief hoogwaardig” te houden, tegen “redelijke tarieven”.