Protiviti Nederland trekt Eelco Brouwer en Daphne Manichand aan

30 oktober 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Protiviti Nederland heeft zich versterkt met een nieuwkomer en een oude bekende. Eelco Brouwer is na anderhalf jaar weer teruggekeerd bij Protiviti als Associate Director, terwijl nieuwe Manager Daphne Manichand de overstap maakt van financiële dienstverlener Aegon.

Eelco Brouwer is een ervaren accountant, consultant en financieel manager. De afgelopen twee jaar bekleedde Brouwer de rol van CFO voor Troostwijk Veilingen – in de rol was hij verantwoordelijk voor de finance functie van Troostwijk. Het familiebedrijf, opgericht in 1930, is Europa’s grootste industriële (online) veilinghuis met zijn internationale hoofdkantoor in Amsterdam. Brouwer werd benoemd kort nadat investeerder Hartenlust Group een belang van ruim 30% van de aandelen van het bedrijf verwierf, vanuit deze context kreeg hij daarnaast de taak om de financiële aspecten van de professionaliseringsslag die de onderneming doorvoerde in goede banen te leiden.

Om deze uitdaging bij het veilinghuis aan te gaan, verliet hij begin 2016 zijn positie als Associate Director bij Protiviti. Hij startte in 2012 bij het Amsterdamse kantoor van het consultancybureau als Senior Manager, waarbij zijn voornaamste focus lag op optimalisatie van het financiële proces en implementatie van onder meer risk management en internal control raamwerken bij opdrachtgevers. Voor zijn tijd bij Protiviti werkte Brouwer ruim vier jaar voor KPN – eerst als Senior Internal Audit Manager en daarna als Manager Finance. Bij de telecomgigant van Nederlandse bodem behoorde Brouwer tot de ‘high potentials’ class. 

Eelco Brouwer en Daphne Manichand, Protiviti

Brouwer startte zijn carrière bij PwC, na zijn studie Economie aan de Universiteit van Amsterdam te hebben afgerond. In de negen jaar bij het Big Four kantoor klom hij op van Associate naar de positie van Manager. Brouwer, die in 2002 de titel van Register Accountant behaalde, werkte zo’n vijf jaar bij PwC in Nederland en na een office transfer zo’n vier jaar bij PwC in Curaçao.

Begin september keerde hij terug naar het oude nest. Als Associate Director bij Protiviti zal hij zich richten op het verder ontwikkelen van de dienstverlening van Protiviti op het gebied van de optimalisering van financiële processen. 

Tegelijkertijd met Brouwer is ook Daphne Manichand gestart bij het Amsterdamse kantoor van Protiviti. Manichand is afkomstig van Aegon Nederland, waar zij de afgelopen vierenhalf jaar dienstdeed als Senior Auditor, voor zowel Aegon Nederland als Aegon Asset Management. Voordat zij zich bij de pensioenuitvoerder aansloot, was ze ruim zeven jaar werkzaam als (Senior) Internal Auditor bij pensioenbeheerder Robeco. Net als Brouwer mag Manichand zich Register Accountant noemen, een titel die ze behaalde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam – tien jaar daarvoor behaalde ze haar mastertitel aan dezelfde onderwijsinstelling.

In de rol van Manager bij Protiviti richt Manichand zich voornamelijk op de financiële dienstverleningssector.

Protiviti levert diensten op het gebied van onder meer Business Performance Improvement, IT Consulting, Risk en Compliance en Internal Audit, aan banken, verzekeraars en pensioenuitvoerders, evenals aan bedrijven uit andere sectoren en industrieën. Het advieskantoor is wereldwijd onderdeel van het beursgenoteerde Robert Half.