Bart Kling Head of Pricing and Analytics bij verzekeraar InShared

14 november 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Verzekeraar InShared heeft Bart Kling, een alumnus van Willis Towers Watson, benoemd tot Hoofd van de Pricing en Analytics afdeling. Kling was de afgelopen zes jaar werkzaam als zelfstandig actuarieel consultant. 

Bart Kling begon in 1989 zijn carrière aan de Universiteit van Amsterdam met wetenschappelijk onderzoek op actuarieel terrein. Na enkele postdocs maakte hij de overstap naar Towers Watson, de juridische voorloper van het huidige Willis Towers Watson. Bij het bureau gaf hij met name advies op het terrein van de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en ziektekosten. Als concern-actuaris van het toen nog zelfstandige Levob Bank & Verzekeringen, was Kling nauw betrokken bij het risicomanagement van een kleine bankverzekeraar.

In 2004 keerde hij terug naar consultancybureau Towers Watson – in de vier jaar bij het adviesbureau werkte hij aan verschillende actuariële opdrachten in de insurance en non-life advisory sectoren. Na een aantal jaar gewerkt te hebben voor EMB, een software- en adviesleverancier voor schadeverzekeraars, begon hij in 2011 voor zichzelf. Onder zijn label ‘Schadeactuaris.nl’ verzorgde hij advies- en interimdiensten aan verzekeraars, in binnen- en buitenland. 

Bart Kling, Hoofd van Pricing en Analytics, InShared

Per 1 september 2017 is Kling een nieuwe uitdaging aangegaan. In de rol van Hoofd van Pricing en Analytics gaat hij InShared helpen met het combineren van traditionele actuariële technieken met nieuwe technologie, zoals deep learning en kunstmatige intelligentie. Volgens recent onderzoek van ITDS wordt het voor verzekeraars steeds belangrijker om meer op de klant te focussen – nieuwe technologieën zoals deep learning en kunstmatige intelligentie maken het voor organisaties makkelijker om klanten op te sporen en beter te bedienen. 

InShared, opgericht in 2009, is een online schadeverzekeraar die verzekeren volgens eigen zeggen net zo eenvoudig heeft gemaakt als internetbankieren. Het bedrijf onderscheidt zich door een systeem waarbij het eventuele overwinsten gegarandeerd terug geeft aan haar klanten. Afgelopen jaar groeide het klantenbestand van InShared met 30%.

Johan van den Neste, commercieel directeur bij InShared, over de aanstelling van Kling, “Bart heeft jarenlange data- en modelleringservaring in de financiële dienstverlening. Hij heeft de drive om te vernieuwen, via bijvoorbeeld artificial intelligence, en past hierdoor naadloos bij onze vooruitstrevende mentaliteit.”