Nordian trekt adviseur Menno Wagenmakers aan als partner

10 november 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Na twee jaar te hebben gewerkt voor corporate finance kantoor Nielen Schuman, heeft Menno Wagenmakers besloten om te verhuizen naar de andere kant van de tafel. De corporate finance-adviseur heeft zich als Partner aangesloten bij Amsterdamse investerings­maatschappij Nordian Capital Partners.

Menno Wagenmakers heeft ruime ervaring op het gebied van Corporate Finance. Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen, startte Wagenmakers zijn carrière in 1999 bij merchant bank Kempen & Co, waar hij zestien jaar werkte en uiteindelijk promotie maakte tot Managing Director Corporate Finance. In 2015 maakte hij de overstap naar corporate finance advieskantoor Nielen Schuman, waar hij zich aansloot als Partner. Hier was hij de afgelopen twee jaar onder meer betrokken bij de overname van Dolcis Shoes door Nelson Schoenen en de transactie waarbij Europese investeringsmaatschappij Gimv een meerderheidsbelang nam in de gefuseerde bedrijven Klimaatgarant en Itho Daalderop.

Menno Wagenmakers, Partner bij Nordian Capital

Met zijn ruime Corporate Finance-ervaring en uitgebreide netwerk in het M&A-landschap, vormt Wagenmakers een belangrijke versterking voor het partnerteam van Nordian Capital Partners. Nordian laat weten “verheugd” te zijn met de komst van Wagenmakers. De nieuwe partner heeft in het verleden al meerdere keren met Nordian samengewerkt om investeringen tot stand te brengen.

Zo was Nielen Schuman in juli 2017 nog betrokken bij de overname van De Jong Gorredijk, marktleider in de ontwikkeling en productie van warmwater boilers van roestvrij staal, waarbij Nordian ook de hulp inschakelde van Deloitte en advocatenkantoor JanssenBroekhuyzen. Nordian Capital nam het belang van Noordelijke Participatie Maatschappij in De Jong Gorredijk over. De Jong werd bij de verkoop bijgestaan door KPMG en advocatenkantoor CORP.