Nieuw bestuurslid en commissaris voor Big Four kantoor EY

26 september 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY Nederland heeft twee veranderingen doorgevoerd in zijn topstructuur. Patrick Gabriëls is toegetreden tot het bestuur van de accountancypraktijk en Tanja Nagel bekleedt sinds kort de rol van commissaris voor EY.

Patrick Gabriëls is een ervaren consultant en manager, die sinds 2002 werkzaam is voor EY. Na zes jaar te hebben gewerkt voor accountancykantoor Arthur Andersen, verhuisde hij in 2002 mee naar EY, dat in dat jaar een groot deel van de Andersen-kantoren in de UK, China en Nederland overnam. Sinds 2006 is Gabriëls partner bij de accountancy- en adviesorganisatie. Vanuit zijn carrière bij EY is Gabriëls ook als medeoprichter betrokken bij HighTechXL, een startupbootcamp en hub voor High-Tech startups.

Na ruim elf jaar als partner heeft Gabriëls per 1 september een plek gekregen in het bestuur van EY Accountants. Als bestuurslid is hij verantwoordelijk voor de portefeuille Operations & Innovatie. Naast Gabriëls bestaat het bestuur van de accountancytak momenteel uit Rob Lelieveld (voorzitter), Nico Pul en Jules Verhagen.

Patrick Gabriëls, Tanja Nagel, EY

Tanja Nagel was van 2009 tot juni 2017 CEO van private bank Theodoor Gilissen. Haar vertrek als CEO van Theodoor Gilissen is het gevolg van een fusie tussen Theodoor Gilissen en branchegenoot Insinger de Beaufort – Insinger-topman Peter Sieradzki wordt bestuursvoorzitter van het fusiebedrijf InsingerGilissen. Voor zij de topvrouw van Theodoor Gilissen werd, was zij in diverse managementfuncties werkzaam bij F. van Lanschot Bankiers (tegenwoordig Van Lanschot). Haar professionele carrière startte in 1985 als management trainee bij Amrobank.

Nagel is per 1 september lid van de raad van commissarissen van accountantskantoor EY Nederland. Eerdere berichtgeving over haar vervolgstap na de fusie tussen Theodoor Gilissen en Insinger de Beaufort meldde dat Nagel zitting zou nemen in de raad van commissarissen van het fusiebedrijf. Tegenover het FD laat zij weten af te zien van deze functie, omdat ze zich wil richten op een carrière als professioneel commissaris. Een commissariaat bij haar oude werkgever past niet in deze wens.

Naast haar nieuwe toezichtrol bij EY is Nagel actief in diverse nevenfuncties. Ze is onder meer lid van de Raad van Advies van het Frans Hals Museum en het Scheepvaartmuseum, bestuurslid van het Universiteitsfonds van de Universiteit Utrecht en lid Raad van Toezicht van de Veer Stichting. Tot het najaar van 2016 was zij ook lid van de raad van toezicht van Pink Ribbon. Met de komst van Nagel bestaat de raad van commissarissen van EY uit voorzitter Pauline van der Meer Mohr, vicevoorzitter Steven van Eijck, Monique Maarsen, Jean-Yves Jégourel en Nagel zelf.