Nieuwe eigenaren voor Haags organisatieadviesbureau Eprom

19 oktober 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Eprom, een organisatieadviesbureau uit Den Haag, heeft recent een partnerwisseling doorgevoerd. Roland de Bock en Ronald Borgts hebben het bureau overgenomen van Joop Schmit, Valery Schmit en Loes de Cock.

Eprom is 25 jaar geleden opgericht. Het bureau heeft als doelstelling om mensen in organisaties waardevoller te maken en levert onder meer organisatieadviezen, functiehuizen, functiebeschrijvingen, beloningsadviezen en competentieprofielen. Daarnaast neemt Eprom de implementatie van organisatieverandering en HR-systemen voor haar rekening.

Tot en met april dit jaar werd het gespecialiseerde bureau geleid door Joop Schmit, Valery Schmit en Loes de Cock. Joop Schmit richtte Eprom in 1992 op, en werkte daarvoor als manager en HR-consultant bij KPN. Valery Schmit maakte in 2004 de overstap vanuit Gemeente Amsterdam en werd in 2009 tot partner benoemd. Na meer dan drie jaar werkzaam te zijn geweest bij ING voegde De Cock zich in 2000 als adviseur bij het bureau, waarna ook zij in 2009 mede-eigenaar werd.

Een nieuwe fase

Met de overname door Roland de Bock en Ronald Borgts gaat het adviesbureau een nieuwe fase in. “We zien dit als een prachtige vervolgstap om Eprom verder uit te bouwen!”, zegt Borgts, die samen met De Bock goede bekenden zijn van Eprom. Eerstgenoemde werkte tussen 2001 en 2009 regelmatig op freelancebasis voor het advieskantoor. Eerder deed Borgts ervaring op bij Accenture en Hay Group. De Bock trad begin vorig jaar in dienst bij het consultantskantoor, nadat hij KPN als Compensation & Benefits Manager had verlaten.

Nieuwe eigenaren voor Haags organisatieadviesbureau Eprom

Gevraagd naar hun strategie voor de komende jaren, zeggen Borgts en De Bock dat ze de succesfactoren van Eprom op hun plek zullen laten. Zo zal de ontwikkeling van HR-instrumenten, “waar veel klanten ons van kennen”, een kerngebied blijven. De Bock: “Eprom heeft een indrukwekkende klantenkring, van multinationals en MKB-bedrijven tot stichtingen in allerlei branches. Dankzij de zelfontwikkelde software is de productiviteit hoog en is Eprom in staat om zowel onderhoudswerkzaamheden als grote projecten zeer efficiënt uit te voeren.”

Meer focus zal komen te liggen op kennisgebieden waarmee de nieuwe eigenaren veel affiniteit en ervaring hebben. “Denk daarbij aan het helpen formuleren en implementeren van de HR-strategie, vernieuwing van arbeidsvoorwaardenregelingen, ondersteuning bij arbeidsvoorwaardelijke harmonisatietrajecten, het implementeren van HR-systemen en het leveren van tijdelijke arbeidscapaciteit (detachering) om capaciteitsgebrek of de behoefte aan expertise in te vullen,” zegt Borgts.

Agile is een ander thema waar meer aandacht voor zal komen. Beide mede-eigenaren zijn gecertificeerd in het Scaled Agile Framework – hiermee zijn ze gekwalificeerd om de invoering van het 'agile' werken in organisaties in goede banen te leiden.

De Bock sluit af, “Eprom is in 2017 goed van start gegaan en is vastbesloten met haar missie ‘mensen in organisaties waardevoller maken’ haar plaats tussen de andere Nederlandse organisatieadviesbureaus te versterken.”