Deloitte en KPMG begeleiden overname CAM IT Solutions door KPN

11 september 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

KPN heeft Cam IT Solutions (CAM) overgenomen, een Nederlandse IT-dienstverlener voor de zorg- en publieke sector. Door de overname kan KPN zijn ICT-diensten uitbreiden en zijn strategische focus op de zorg- en publieke sector verder versterken. De transactie tussen KPN en CAM werd begeleid door Deloitte en KPMG.

De zorgsector is de laatste jaren ingrijpend aan het veranderen. De kosten stijgen en er wordt meer resultaat verwacht in kortere tijd en met minder mensen. Efficiënte processen, excellente en betrouwbare ICT en 24/7 toegang tot de juiste gegevens zijn een noodzaak om hier aan te voldoen. Dat vindt ook CAM IT Solutions (CAM), gevestigd in Nieuwegein en met 62 professionals een Nederlandse ICT-dienstverlener die al meer dan dertig jaar ICT-diensten levert aan onder meer ziekenhuizen, zorginstellingen en andere publieke organisaties.

Een van belangrijkste proposities die de ICT-dienstverlener aanbiedt, is hun Private Cloud Platform CAMCUBE. Deze virtuele privé ICT-infrastructuur biedt aan circa 50.000 professionals van bovengenoemde organisaties “betrouwbare, veilige en gebruikersvriendelijke toegang” tot de centrale applicaties vanuit het platform. “CAM ontzorgt haar relaties van technisch beheer en zorgt voor doorlopende ontwikkeling en innovatie van de IT-werkplekken en de achterliggende connectiviteit.” De oplossingen binnen CAMCUBE zijn gebaseerd op technologieën als Microsoft, CommVault, VMware, NetApp, Citrix, RES Software en Imprivata.

KPN | CAM IT Solutions

Om hun positie in de zorgsector, een sector die snel en in toenemende mate aan het digitaliseren is, verder te versterken, heeft KPN onlangs CAM IT Solutions overgenomen. Volgens Frank van der Post, Chief Commercial Officer bij KPN, kan door de bundeling van krachten ingespeeld worden op de toenemende vraag naar integrale ICT-oplossingen en kan worden bijgedragen aan de verdere digitalisering van de zorg – “een belangrijke voorwaarde om deze betaalbaar te houden en toekomstbestendig te maken”, aldus Van der Post.

Kpn versterkt positie in zorgsector met overname Cam IT Solutions

De KPN bestuurder benadrukt de specifieke toegevoegde waarde van beide organisaties: “CAM heeft zeer specialistische kennis in het leveren van IT-werkplekken voor zorgorganisaties. KPN heeft technologische expertise, toonaangevende infrastructuur en distributiekracht in de zorgsector.

Voor CAM betekent de overname dat de ICT-dienstverlener zich verder kan gaan ontwikkelen als “toonaangevende healthcare platform provider in Nederland”, zo stelt Willem Drijver, CEO van CAM. Hij beschrijft KPN daarbij als een “strategische partner die zorgt voor een toekomstbestendige basis”, om daar aan toe te voegen: “De gerichte samenwerking zal gaan leiden tot een slimme combinatie van diensten en gezamenlijke innovatie over de gehele zorgketen, waardoor wij onze klanten beter kunnen ontzorgen.”

Dealmakers

De overname van CAM IT Solutions door KPN werd bijgestaan door verschillende M&A-specialisten. Zo bood een team van KPMG (Wouter van de Bunt, Maurits Drijfhout van Hooff, Robbie van Beurden, Jan-Willem Geut) M&A Advisory aan IT-bedrijf CAM. Roën Blom leverde namens Deloitte Transaction Support, terwijl een team van advocatenkantoor Lexence (Michiel van Schooten en Diederick de Boer) legal advisory verzorgde. Financiële details over de transactie zijn niet bekendgemaakt.