Robert van der Woude en Paul Steeman partners bij Greyt

14 september 2017 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Greyt heeft Robert van der Woude en Paul Steeman toegevoegd aan zijn partnerteam. Van der Woude is afkomstig uit de staalsector, in zijn meest recente functie bekleedde hij de rol van CFO van Outokumpu. Steenman was de afgelopen jaren CFO van SaaSplaza, een cloudleverancier uit Badhoevedorp.

Robert van der Woude beschikt over bijna 30 jaar ervaring in de handel, productie, logistiek en dienstverlening. De afgelopen veertien jaar was hij in verschillende managementrollen actief voor Outokumpu, een van de grootste leveranciers van roestvast staal ter wereld. Bij de Finse staalproducent – die beschikt over een verkoopkantoor, productielocatie en servicecenter in Nederland – groeide hij in ongeveer vijf jaar tijd uit tot Vice President Stock & Processing Operations. In de jaren die daarop volgden bekleedde hij soortgelijke functies bij verschillende andere afdelingen, waaronder PSC Group en Commercial Region North.

Voor 2003 werkte Van der Woude voor de rechtsvoorgangers van Outokumpu: AvestaPolarit en Avesta Sheffield. Hij startte in 1989 bij Avesta Sheffield als Controller, nadat hij ruim 4,5 jaar had gewerkt voor Ernst & Whinney, een van de voorgangers van Ernst & Young (tegenwoordig EY).

Paul Steeman begon zijn loopbaan in de accountancy en deed daarna ervaring op in het betalingsverkeer bij MasterCard en later Interpay. In zijn laatste functie als CFO was hij nauw betrokken bij de transformatie en groei van Siennax tot SaaSplaza, een bedrijf dat nu wereldwijd Microsoft ERP uit de cloud levert. SaaSplaza genereert vandaag de dag een omzet van €19 miljoen (FY16) en heeft vestigingen in Badhoevedorp, Singapore, San Diego, Sydney, München en Shanghai.

Robert van der Woude en Martijn Wassink - Greyt

Greyt

Over zijn overstap naar Greyt zegt van der Woude: “Na meer dan 25 jaar in de corporate staalwereld te hebben gewerkt, heb ik besloten om het roer om te gooien. Mijn ervaringen en kennis wil ik delen met ambitieuze ondernemers binnen het MKB, als ervaringsdeskundige. Echt waarde toevoegen, slagen slaan en innoveren.”

Gevraagd naar hoe hij in contact is gekomen met de finance specialist, waar hij als partner is gestart, vertelt hij: “Door toeval kwam ik in contact met Martijn Wassink (de oprichter van Greyt, red.) en ontdekte ik dat Greyt mij kan bieden wat ik miste. Greyt biedt mij de juiste tools om mijn service aan de klant op een hoger niveau te brengen en mijn eigen efficiëntie te verbeteren. Plus, door mij aan te sluiten, heb ik nu ook collega’s waar ik kennis en ervaring mee kan uitwisselen. Het was een logische stap om te maken.”

Steeman maakt een vergelijkbare afweging – hij licht toe, “Na dertien jaar SaaSplaza heb ik de tijd genomen om te bedenken wat ik de komende tien jaar ga doen. In de IT-branche schieten ondernemingen als paddenstoelen uit de grond en daar wil ik graag mijn ervaring en kennis inzetten, liefst met een blik op de langere termijn. Dat kan zijn door met een aantal ambitieuze ondernemers mee te lopen om er succesvolle scale-ups van te maken, of bestaande ondernemingen een nieuw groeiperspectief te helpen ontwikkelen.”

Hij vervolgt: “Ik kwam Greyt onderweg tegen en ik besloot mij aan te sluiten als partner omdat Greyt een aantal elementen verenigt die voor mij belangrijk zijn. De lange termijn blik natuurlijk maar ook de innovatie die zij inzetten om bedrijven te helpen succesvol te zijn. Dan kan ik doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: ondernemers bijstaan en ze verder helpen met hun business.”

Paul Steeman en Anita Hijmenberg - Greyt

Greyt beschikt over een team van ervaren financieel directeurs, controllers, consultants en vakspecialisten. Het bureau uit Rotterdam richt zich op het creëren van groei en waarde voor zijn klanten, door samen met hen een strategisch plan op te stellen op financieel gebied. Na de oplevering van het plan ondersteunen de professionals van Greyt tevens bij de uitvoering van de nieuwe strategie.

Anita Hijmenberg, HR-manager bij Greyt, over de aanstelling van Van der Woude. “Robert kwam bij ons binnen met een hele duidelijke boodschap. Hij wil als CFO gedreven ondernemers helpen omdat hij vanuit zijn ervaring ziet hoeveel slagen daar nog gemaakt kunnen worden. Die passie, daar zijn wij altijd naar op zoek.” Volgens Hijmenberg heeft Van der Woude alle facetten van de staalindustrie meegemaakt, wat hem tot een waardevolle aanvulling maakt voor het partnerteam: “Robert is gespecialiseerd binnen de staalindustrie en heeft daar altijd hoge posities vervuld als eindverantwoordelijke bij bijvoorbeeld overnames, grote investeringen, productie & logistiek en new business, altijd in combinatie met finance. Als je zijn passie combineert met zijn ervaring, dan heb je een hele sterke strategische sparringpartner naast je zitten.”

Over Steeman zegt ze: “Paul sprong er direct uit met zowel met zijn ervaring, achtergrond als zijn motivatie. Ook is Paul authentiek. Zijn benadering is eerlijk en oprecht en je maakt makkelijk verbinding met hem. Al tijdens het eerste gesprek met Paul waren wij overtuigd dat Paul absoluut een aanwinst is voor het Greyt netwerk.”

Door de toevoeging van Van der Woude en Steeman telt het team van Greyt rond de 25 adviseurs en projectmanagers.