Advies- en administratiekantoor Finovion opent vier nieuwe kantoren

04 augustus 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Financiële dienstverlener Finovion opent per 1 september vier nieuwe lokale kantoren. De franchiseketen breidt uit naar Maastricht-Heuvelland, Roosendaal, Utrecht en Sittard. Hiermee komt het totale aantal vestigingen van de keten op 43.

Opgericht in 2003 is Finovion een franchiseketen voor administratie- en accountantskantoren. Het bedrijf is continu op zoek naar nieuwe ondernemers die zich bij het landelijke netwerk van financiële dienstverleners willen aansluiten. Met de uitbreiding naar vier nieuwe steden zet de franchiseformule een grote stap in haar gestage opmars, nadat in juni en juli al kantoren opengingen in Oosterhout en Venray.

Na de opening van deze laatste uitbreiding zal het totale aantal vestigingen uitkomen op 43, inclusief het hoofdkantoor/servicekantoor in Rotterdam en drie gespecialiseerde vestigingen in Boxtel, Snelrewaard, en Malden.

Financieel advieskantoor Finovion opent vier nieuwe kantoren

Maastricht-Heuvelland

De nieuwe vestiging in Maastricht ontstaat doordat het al bestaande LegalTaxAccount – dat zich richt op juridische, fiscale en administratieve dienstverlening voor (MKB-) ondernemingen, zzp’ers en particulieren – zich aansluit bij het netwerk van Finovion. LegalTaxAccount werd in 2013 opgericht door Roland Dassen en Bibi Jongen, die beiden een achtergrond hebben op het gebied van accounting en belastingadvies.

Dassen begon zijn loopbaan als relatiebeheerder/assistent accountant bij ZR Accountants, waar hij meer dan tien jaar in dienst bleef. Na die tijd vervulde hij soortgelijke rollen bij organisaties als BDO Accountants, RSM Wehrens, Mennen & de Vries en Amkreutz & Donners Belastingadviseurs. Hij richtte in 2013 ook nog zijn eigen onderneming Rodas Administratieve Diensten op. Bibi Jongen werkte voor de oprichting van LegalTaxAccount net als Dassen bij Amkreutz & Donners Belastingadviseurs. Ze was hier ruim negen jaar in dienst als belastingadviseur en fiscaal jurist. In 2013 richtte ze naast LegalTaxAccount nog twee eenmanszaken op: Vallis Consulting Tax (ValConTax) en The Vaping Dutchman, een webshop voor elektronische sigaretten.

Roosendaal

Het filiaal in Roosendaal is, anders dan die in Maastricht, wel volledig nieuw. Het zal onder leiding komen te staan van Arend ten Velde, die meer dan twintig jaar ervaring heeft in de financiële sector. Voor de oprichting van het Finovion kantoor in Roosendaal was hij ruim negen jaar werkzaam voor technologische dienstverlener ABB, eerst een kleine vijf jaar als BU Controller en daarna ruim vier jaar als Division Controller. Voor die tijd werkte hij ook al meer dan elf jaar als Controller voor olie- en gasgigant BP.

Maastricht, Roosendaal, Utrecht en Sittard

Utrecht

Ook Wilco Bins, die de nieuwe Finovion vestiging in Utrecht zal gaan runnen, is al meer dan twintig jaar actief op het gebied van finance & control. Hierbij hield hij zich onder meer bezig met managerial finance, planning & control, internal control, accounting, continu verbeteren en verandermanagement op het gebied van finance. De afgelopen bijna elf jaar deed hij dit vanuit vijf verschillende rollen bij ABN Amro, op het laatst als Manager Accounting Control (Accounting & Reporting). Voor die tijd was hij ruim acht jaar in dienst bij KLM, waarvan de eerste ruim vijf jaar voor KLM Cargo, waar hij begon als Medewerker Planning & Control en vervolgens Controller Productmarktgroepen Secure en Pharma werd. Daarna verhuisde hij naar de passagiersdivisie van de luchtvaartmaatschappij, waar hij de rol kreeg van Controller Development (KLM Information Services).

Sittard

De Sittardse uitbreiding van het Finovion-netwerk zal worden geleid door Jo Spätgens, die een uitgebreide achtergrond heeft op het gebied van finance en consulting. Hij werkte onder meer ruim dertien jaar als Finance Manger voor Conferentieoord en Hotel Rolduc en een kleine tweeënhalf jaar als consultant voor Exacta Advies. Ook is hij al jarenlang actief binnen de Limburgse politiek. Hij is lid van het CDA en zat tussen 1986 en 1998 in de gemeenteraad van Gemeente Sittard (tegenwoordig Sittard-Geleen). Daarna was hij van 1999 tot 2003 lid van de Provinciale Staten. Ook werkte hij tot ongeveer een jaar geleden voor een periode van ruim twee jaar als Bestuursondersteuner voor Gemeente Sittard-Geleen.

Finovion toont zich verheugd over de uitbreidingen, die volgens de financiële dienstverlener mede het gevolg zijn van de diverse marketingsinspanningen die de afgelopen tijd werden ondernomen vanuit de franchiseonderneming. De organisatie streeft er naar eigen zeggen naar om eind 2018 minimaal 50 kantoren in haar netwerk te hebben.