Communicatieadviseur Citigate stelt Janneke Dijkstra aan als Director

02 augustus 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Financieel communicatiebureau Citigate First Financial heeft per 1 juli Janneke Dijkstra aangesteld als Director. De ervaren professional zal klanten advies gaan geven over corporate- en financiële communicatie, reputatie- en issuemanagement. 

De afgelopen jaren leverde Dijkstra organisaties op interim-basis advies op het gebied van communicatie en Integrated Reporting, onder meer aan Delta Lloyd, BlackRock, Heineken, Deutsche Bank en Robeco. Voor die tijd werkte ze ruim drie jaar als Account Director voor communicatiebureau Addison Group London en bijna twee jaar als Communications Manager voor financiële dienstverlener Aviva. Ze begon haar professionele loopbaan bij Delta Lloyd, waar ze gedurende een periode van ruim zeven jaar achtereenvolgens werkzaam was als Communications Consultant, Internal and External Communications Consultant en Press Officer van het communicatieteam.

Voor dat ze aan haar werkzame carrière begon, rondde Dijkstra een Master af in Policy Communication & Organization aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Eerder voltooide ze de opleiding Communications aan Hogeschool INHOLLAND, tevens in Amsterdam.

Janneke Dijkstra - Citigate First Financial

Onlangs besloot Dijkstra een nieuwe uitdaging aan te gaan en sloot zich aan bij Citigate First Financial. Het in Amsterdam gevestigde bureau voor corporate en financiële communicatie bestaat ruim vijfentwintig jaar en is onderdeel van Huntsworth, een wereldwijd opererende PR-groep die haar hoofdkantoor in Londen heeft. Citigate richt zich op corporate en financiële communicatie binnen Nederland en adviseert en ondersteunt als zodanig bedrijven en organisaties in het beschermen, bouwen en versterken van hun reputatie. Citigate telt meer dan dertig professionals met expertise op diverse terreinen.

Bij Citigate is Dijkstra aangesteld als Director en vanuit die rol zal ze klanten gaan adviseren op het gebied van onder meer corporate- en financiële communicatie, reputatie- en issuemanagement. "Citigate is een heel mooie organisatie, waar ik de mogelijkheid heb om voor verschillende klanten uit diverse sectoren te werken", laat Dijkstra weten aan platform MenA. "De mogelijkheid om hier aan de slag te gaan, kwam op mijn pad en daar ben ik erg blij mee."

In juli was het team van Citigate nog betrokken bij twee transacties: Telegraaf Media Groep werd geholpen bij de verkoop van puzzeldochter Keesing aan de Belgische investeerder Ergon en de Zweedse investeerder EQT werd geadviseerd bij de aankoop van zuiveringsbedrijf Desotec. Enkele maanden daarvoor begeleidde Citigate de overname van Hans Anders door 3i.