Tiende editie van Tour de Turner: Wielerklassieker voor managers

31 juli 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 15 september zal de tiende editie van zakelijk wielrenevenement Tour de Turner plaatsvinden, een initiatief van adviesbureau Turner. Hoofdgast van de jubileumeditie en deelnemer aan de wielertocht is deze editie profrenner Laurens ten Dam. Afgelopen mei was hij actief in de Giro d’Italia en zag hij ploegmaat Tom Dumoulin de Ronde van Italië winnen.

Inmiddels alweer voor de tiende keer organiseert Turner de wielklassieker voor fietsende bestuurders en managers, de Tour de Turner. Tijdens het wielrenevenement zullen Turner adviseurs samen met opdrachtgevers en relaties van het adviesbureau een mooie toertocht maken van het kantoor van Turner in Leusden naar de Veluwe. Het (netwerk)evenement biedt alle externe deelnemers de mogelijkheid met Turner kennis te maken of om elkaar weer eens te ontmoeten.

Jacques Pijl, Partner bij Turner, blikt kort terug op de editie van vorig jaar: “150 man zat op de fiets. Of het nou de avondzon of de bollentrui was. De dijk met wind tegen, of de bochtige klinkerklimmetjes zo vlak na de lunch. Het energieke sfeertje vóór, of de uitgelaten stemming ná de rit. Het ijskoude, verse pintje van de tap, of het stoofvlees met frieten. Of toch gewoon het aanzicht van 150 managers en bestuurders die ademloos en voluit genietend aan de lippen van Adrie van der Poel hingen. Het was in alle opzichten een aaneenschakeling van mooie momenten. Wat een dag!”

Tour de Turner 2017

Tour de Turner 2017

Pijl blikt vooruit op de jubileumeditie, die het zelfde vertrouwde format kent: “De opzet is bekend: fietsen in gruppettos van zo’n twaalf rijders van gelijk niveau, verschillende afstanden, onder begeleiding en via de mooiste paden en de venijnigste klimmetjes van de Utrechtse heuvelrug. Een gezamenlijke lunch halverwege en natuurlijk de dagafsluiting. Bij ons op Huize de Boom (het kantoor van Turner, red.)”, aldus Pijl.

Met Tom Dumoulin als de grote winnaar was de 100ste Giro d’Italia, die afgelopen mei werd verreden, er één om nooit te vergeten. Dit jaar telde de Ronde van Italië dertien Nederlandse renners. Onder hen was ook Laurens ten Dam, die samen met Dumoulin, Wilco Kelderman en Tom Stamsnijder deel uitmaakt van Team Sunweb. Ten Dam zal in september als hoofdgast van Tour de Turner 2017 zijn opwachting maken. Pijl beschrijft Ten Dam als “rasklimmer, liefhebber en cultheld en als een renner met de grootste gunfactor van het peloton. Een sportman met een verhaal. Afgelopen mei nog in de grote ronde van het jaar, straks aan de start van ’s Neêrlands enige échte zakelijke fietsklassieker. Voor managers en bestuurders. En daar zijn we best trots op”, vertelt Pijl enthousiast.

Hij blikt vooruit op het wielerevenement, dat een Italiaans tintje zal kennen: “We brengen je tijdens deze jubileumeditie in Toscaanse sferen. De streek van Coppi en Bartali, daar waar de Gallo Nero dagelijks kraait. Onze eigen Strade Bianche, maar dan met knotwilgen in plaats van cipressen, dijken in plaats van witte kronkelwegen en boerenakkers in plaats van uitgestrekte wijnvelden.”