Scrum Company trekt Mikel Vink aan als Agile Coach

21 juli 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Mikel Vink is als agile coach in dienst getreden bij Scrum Company. De ervaren interim manager werkte de afgelopen drie jaar als interim manager en coach bij ING en heeft ruime ervaring met de meer harde analytische kant van organiseren en veranderen binnen organisaties.

Opgericht in 2014 is Scrum Company een advies- en trainingsbureau uit Utrecht dat organisaties helpt wendbaarder te werken en daardoor beter aansluiting te vinden in een continu veranderend landschap. Om aan de groeiende vraag naar hun diensten te kunnen blijven voldoen heeft Scrum Company het team recent uitgebreid met Mikel Vink, die in mei als agile scrum coach is gestart.

De interim manager neemt vanuit zijn vorige werkzaamheden ruime kennis en ervaring mee en heeft volgens zijn nieuwe werkgever in het bijzonder twee belangrijke competenties sterk ontwikkeld. “Door zijn ruime ervaring met de meer harde analytische kant van organiseren en veranderen binnen organisaties, kan Mikel tools inzetten om processen te optimaliseren. Daarnaast gebruikt hij graag data om te zoeken naar de beste oplossingen. Aan de andere kant is Mikel agogisch geschoold en getraind in het coachen van teams. Hierdoor weet Mikel goed hoe hij individuen en teams kan laten excelleren”, aldus Scrum Company.

Mikel Vink - Scrum Company

In zijn laatste opdracht heeft Vink vanuit HR meegewerkt aan de agile transformatie van ING Nederland. Terugkijkend op zijn ervaringen en over zijn kwaliteiten zegt hij: “Als interim verandermanager heb ik ervaren dat controlemaatregelen in veel gevallen slechts schijnzekerheid opleveren. Agile (wendbaar) werken is voor mij een manier om die onzekerheid en de grillige werkelijkheid te omarmen. Het is een raamwerk om optimaal in te kunnen spelen op huidige ontwikkelingen en de snelle veranderingen waar organisaties mee te maken hebben. Eén van de voorwaarde voor succes is maximaal eigenaarschap binnen teams, een aspect waarop ik graag op coach.”

Hij kijkt uit naar zijn nieuwe rol en geeft aan: “Er is wat mij betreft geen “one size fits all simple solution”. Ik help graag mee in de (hobbelige) weg naar echte duurzame verbeteringen in organisaties. Ik deel hierin graag mijn ervaringen en best practices.”

Ook zal hij bijdragen aan de training activiteiten van het bureau uit Utrecht. Zo heeft Scrum Company de training 'Scrum master, en dan?' ontwikkeld en verzorgt het inhouse trainingen bij opdrachtgevers.

Met de komst van Vink telt het team van Scrum Company inmiddels tien professionals, werkzaam voor onder andere klanten als Knab, Unicef, Rijkswaterstaat, Rabobank, UMC Utrecht, Ministerie van OCW, Randstad en gemeente Amsterdam. In 2016 werd het team versterkt met Willemijn Boskma en Michiel van Gerven.