Galvano Hengelo wil verder groeien met hulp van investeerder Landwoud

18 juli 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

Participatiemaatschappij Landwoud heeft een meerderheidsbelang verworven in het galvaniseerbedrijf Galvano Hengelo. De koper werd tijdens het aankooptraject bijgestaan door adviseurs van Marktlink Fusies & Overnames. 

Galvano Hengelo is een middelgroot gespecialiseerd galvaniseerbedrijf met een brede en stabiele klantenkring, die in bijna alle marktsegmenten actief is. Galvaniseren behelst het door middel van elektrolyse aanbrengen van een hechtende metaal laag op een elektrode (product) met het doel het oppervlak daarvan eigenschappen of afmetingen te geven afwijkend van het grondmateriaal. Galvaniseren gebeurt met een breed assortiment aan galvanische- en chemische processen. 

“Er zijn vele metaalbedrijven in Nederland, maar slechts een beperkt aantal galvaniseerbedrijven. Galvano Hengelo is daarbij een van de meest specialistische galvaniseerbedrijven in Nederland”, zegt Peter Bebseler, die samen met Robin Smit de directie van het bedrijf vormt.

In lijn met de groeiambities heeft Bebseler een investering aangetrokken van participatiemaatschappij Landwoud. Bebseler: “We hebben het bedrijf in twintig jaar opgebouwd tot wat het nu is. Vier jaar geleden hebben we een nieuw pand en een nieuwe productiefaciliteit neergezet, in die tijd hebben we het bedrijf op gebied van techniek, milieutechnische zaken en kwaliteit klaargemaakt voor de toekomst. Samen met Landwoud willen we nu een commerciële slag maken in de markt en tegelijkertijd de continuïteit voor de medewerkers waarborgen.” 

Galvano Hengelo wil verder groeien met hulp van investeerder Landwoud

Landwoud bestaat uit een groep ondernemingen in Nederland. De maatschappij streeft er naar om samen met het management haar bedrijven verder te ontwikkelen en ondernemingskansen te benutten. “Wij zijn altijd op zoek naar mooie industriële bedrijven en Galvano Hengelo kwam op ons pad. Galvano Hengelo is een bedrijf dat staat. Het is een professioneel bedrijf in een interessante markt dat autonoom opereert met een modern en geavanceerd machinepark,” geeft Rob Ganzeboom van Landwoud aan.

De huidige eigenaren van Galvano Hengelo blijven aan als directielid – dit was voor zowel de verkopers als koper een belangrijke voorwaarde. “We vinden het vooral leuk om te ondernemen, en door dit samen met de zittende ondernemers te doen kunnen we voortborduren op de kennis en relaties die er zijn. Dit sloot aan bij de wens van Peter en Robin om enerzijds de verantwoordelijkheid te delen en tevens het bedrijf verder te ontwikkelen. We hebben een oplossing gevonden waarbij elke aandeelhouder van toegevoegde waarde is voor de verdere langjarige ontwikkeling van Galvano Hengelo,” zegt Ganzeboom.

Bebseler voegt toe: “We zijn continu in beweging op het gebied van techniek en commercie en blijven aan het roer om dit specialistische bedrijf naar het volgende niveau te tillen.”

Landwoud werd bij de aankoop bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames, een M&A bureau met vier vestigingen door het land.