Coen Sandberg verruilt Roland Berger voor private equitybranche

06 juni 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Coen Sandberg heeft de overstap gemaakt van consultancykantoor Roland Berger naar Intersaction, een boetiek investeerder uit Blaricum, waar hij als Investment Associate is aangesteld.

Van 2013 tot 2017 werkte Coen Sandberg voor Roland Berger vanuit het Amsterdamse kantoor waar hij eerder stage liep en de businesscourse The Bid doorliep. Gedurende deze periode was hij actief betrokken bij de ondersteuning van verschillende participaties en (onderzoek naar) additionele investeringsmogelijkheden. Hij heeft ruime ervaring opgedaan in strategiebepaling, (internationale) expansie, operationele verbetertrajecten en investeringsvraagstukken, met name voor Nederlandse (midden)bedrijven.

Sandberg is ook drie jaar course coördinator geweest van het succesvolle ‘Ready to Startup’ programma bij Yes!Delft/TU Delft waar hij heeft hij bijgedragen aan de totstandkoming en ontwikkeling van verschillende, veelal technische, startups. Tijdens zijn Master Finance & Investments (RSM Erasmus University) liep Sandberg ook stage bij zakenbank Lazard in het Benelux M&A team.

Coen Sandberg - Intersaction

Bij Intersaction, een investeerder met een focus op (snel)groeiende ondernemingen met een omzet vanaf €5 miljoen, gaat Sandberg zich richten op het ontwikkelen van groeiproposities voor opdrachtgevers en het uitvoeren van due diligence op potentiële targets.

Met de toevoeging van de voormalig Roland Berger adviseur bestaat het team van Intersaction uit vier leden. De overige teamleden zijn partners Joost Becker, Marnix van der Kleij en Wiet de Bruijn. Ondernemingen waar het private equitybedrijf bij betrokken zijn 5W Storage Services (leverancier van specialistische IT-diensten en oplossingen), Balance (een bureau voor projectmanagement in de openbare ruimte), Foeth (een handelsonderneming in gebruikte machines en procesapparatuur) en Red Point Alloys (een producent van industriële afsluiters voor klanten in de olie, gas en chemische industrie).