Twee benoemingen en twee nieuwe teamleden voor Yellowtail

26 mei 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Yellowtail heeft de afgelopen periode enkele benoemingen doorgevoerd en het team verder versterkt. Director Robin Bouman is intern benoemd tot partner en Paul Janssen, begin januari aangesteld als Product Director, is inmiddels verantwoordelijk voor Yellowtail’s FinTech oplossing Ockto. Verder heeft het bureau Marloes Scheffers als HR Manager aangetrokken en is Iris Berents als nieuwe Marketing & Communicatie Manager aan de slag gegaan.

Robin Bouman is sinds 2009 werkzaam bij Yellowtail, een consultancy- en FinTech bedrijf in de financiële dienstverlening dat producten en diensten levert op het gebied van business, technologie en design*. Bouman begon bij Yellowtail als Business Consultant, na het behalen van een Master in Economics & Business aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De afgelopen jaren groeide hij door naar de rol van Principal Consultant en Director en sinds januari van dit jaar is hij benoemd tot Partner. Binnen Yellowtail is Bouman de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor de realisatie van tal van nieuwe bedieningsconcepten bij bijna alle grote banken, hypotheekverstrekkers en verzekeraars, zowel binnen als buiten Nederland. Bouman is als partner binnen Yellowtail verantwoordelijk voor alle producten en diensten binnen de sector pensioenen en vermogen.

Paul Janssen is een professional met meer dan dertig jaar ervaring op het snijvlak van product management, strategy en innovation. Tussen 2010-2015 was Janssen werkzaam bij software producent Figlo, in zijn laatste rol als Global Product Director. In zijn vroege loopbaan vervulde hij diverse rollen voor financiële organisaties, onder meer als (Senior) Projectmanager ICT en Software Analyst.

Robin Bouman, Paul Janssen, Marloes Scheffers en Iris Berents - Yellowtail

In januari van dit jaar werd Janssen benoemd tot Product Director binnen Yellowtail, waar hij tussen 2004-2008 al eerder werkzaam was, toen als Principal Consultant. Janssen concentreert zich vooral op marktproblemen die raakvlak hebben met het vergaren van persoonlijke financiële informatie van consumenten. In zijn huidige rol is hij verantwoordelijk voor Ockto, een door Yellowtail ontwikkelde app die het verzamelen van financiële gegevens eenvoudiger en sneller maakt.

Marloes Scheffers is sinds vorig jaar september werkzaam als HR Manager bij Yellowtail, een rol waarin ze zich richt op werving en op de persoonlijke ontwikkeling van alle mensen binnen het bureau. Scheffers heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van talentontwikkeling, coaching en recruitment en vervulde gedurende haar loopbaan diverse (interim) rollen als talentmanager, recruitment manager en HR adviseur.

In 2013 – na drie jaar voor IG&H consulting en Interim
 verantwoordelijk te zijn geweest voor onder meer het recruitmentproces, de werving van kandidaten en arbeidsmarktcommunicatie – besloot ze voor zichzelf te beginnen en startte ze haar eigen bureau SPGL. De afgelopen jaren was Scheffers op interim basis inzetbaar op het gebied van talentmanagement, training, mentoring en recruitment. Ook ontwikkelde ze als coach een eigen propositie en trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap.

Iris Berents is een professional met ruime ervaring op het snijvlak van online & offline marketing, account-based marketing, grafisch ontwerp, projectmanagement, social media marketing en eventmanagement. Sinds 2010 is ze bij verschillende partijen, voornamelijk in de sport, actief geweest als Communicatiemanager, Graphic Designer en Eventmanager. In juni 2016 is ze met Honours en een prijs voor de beste scriptie afgestudeerd aan de Hogere Economische School te Amsterdam.

Sinds februari 2017 versterkt Berents Yellowtail als Marketing en Communicatie Manager. In haar nieuwe rol is ze verantwoordelijk voor alle marketing & communicatie omtrent Yellowtail en de producten van het bureau, waaronder het Key Control Dashboard en Ockto. Haar belangrijkste taken zijn: het bepalen en uiteenzetten van de positionering & propositie, de marketingstrategie, het definiëren van korte/lange termijn doelstellingen en het afstemmen van de boodschap per product. Naast deze strategische kant is Berents ook verantwoordelijk voor de organisatie en executie van Yellowtail’s marketing/communicatie activiteiten.

* Yellowtail werkt vooral voor spelers in de financiële dienstverlening, waaronder grote klanten als ABN AMRO, Triodos Bank, Obvion, Stater en diverse verzekeraars.