Jeroen van Dam versterkt Nederlands kantoor van Alpha FMC

11 mei 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Alpha Financial Markets Consulting (Alpha FMC) heeft in Nederland Jeroen van Dam aan zijn team toegevoegd. Van Dam, die afkomstig is van de consultancytak van Synechron, heeft ruim tien jaar ervaring in de financiële dienstverlening.

Jeroen van Dam is een ervaren professional met een loopbaan van ruim 15 jaar en 13 jaar ervaring in de adviesbranche. Voordat hij zich aansloot bij Alpha FMC werkte Van Dam voor Synechron Business Consulting, waar hij voor 11,5 jaar in verschillende rollen actief was in Nederland en het afgelopen anderhalf jaar leiding gaf aan de activiteiten in Singapore. In zijn carrière bij Synechron heeft Van Dam ruime ervaring opgedaan in een brede verzameling financiële onderwerpen. Hij adviseerde klanten in de VS, Europa en Azië op het gebied van onder meer Capital Markets, Treasury, Asset & Liability Management en Operations & Technologie.

Voordat hij begon bij Synechron, werkte Van Dam voor het Nederlandse management consultancybureau Nolan, Norton & Co. en Jacobs Douwe Egberts (destijds nog onder de naam Douwe Egberts en onderdeel van beursgenoteerde FMCG-conglomeraat Sara Lee), waar hij zijn carrière startte in 2001 na het behalen van zijn MBA aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. 

Jeroen van Dam, Alpha FMC

Per 1 april heeft Van Dam zich aangesloten bij Alpha FMC, met meer dan 160 professionals en 50 associates een van de grotere consultancybureaus met een focus op de asset & wealth management sector. Alpha FMC beschikt anno 2017 over acht kantoren verspreid over drie continenten. Van Dam sluit zich aan bij de Nederlandse praktijk van het adviesbureau, dat geopend werd in 2014 als destijds het vijfde kantoor.

In een reactie op de benoeming vertelt Jeroen Bolsius, die leiding geeft aan het Nederlandse kantoor en daarvoor werkzaam was voor ING en Accenture, dat hij “verheugd” is met de komst van Van Dam. Bolsius omschrijft hem als een “zeer ervaren expert”, en stelt dat de versterking het consultancybureau in staat zal stellen om de klanten in Nederland nog beter te bedienen. 

Van Dam, die gespecialiseerd is in financiële markten, veranderingen in wet- en regelgeving en strategy & operations, vertelt over zijn nieuwe rol: “Ik kijk er naar uit om mijn ervaring te benutten om bij te dragen aan de verdere uitbreiding van de adviesdiensten van Alpha FMC. Alpha FMC is een ambitieuze organisatie met aanzienlijke expertise en een diepgaand track record in het veld.” 

Met het oog op het groeiende portfolio in Nederland, vertelt Bolsius dat hij positief gestemd is en vertrouwen heeft in de komende periode. “Klanten hechten waarde aan onze focus en specialistische kennis van de asset & wealth managementsector. Ik verwacht dat we onze footprint in Nederland in de komende jaren snel zullen uitbreiden.” 

De diensten die Alpha FMC in Nederland aanbiedt, komen overeen met het wereldwijde dienstenaanbod van het bureau. In totaal biedt Alpha FMC tien verschillende service lines, waaronder proposities als strategisch advies, benchmarking en project management.