BizzyWheels: Business Cycling netwerk in Provincie Flevoland

07 april 2017 Consultancy.nl

Twee zelfstandige consultants met een passie voor wielrennen – Tjeerd Douma en Alfred de Jong – hebben de handen ineengeslagen om samen een nieuw business cycling netwerk te lanceren. Onder de naam BizzyWheels willen ze fietsende ondernemers bij elkaar brengen in de Provincie Flevoland. Doelstelling is om vijf keer per jaar op een vrijdagmiddag een fietsevenement te organiseren voor zowel ondernemers als fietsfans.

Na een jaar als senior adviseur werkzaam te zijn geweest bij adviesbureau Anderson MacGyver besloot Alfred de Jong oktober vorig jaar het bureau te verruilen voor een leven als ondernemer. Met zijn nieuwe adviesbureau KeepOnChallenging richt hij zich op het in beweging krijgen en houden van organisaties en hun medewerkers. Dit doet hij door middel van organisatieadvisering op basis van consultancy diensten, interim management, coaching en trainingen.

De Jong begon zijn consultancyloopbaan in 1999 bij Quint Wellington Redwood als Service Management Consultant en later als Sourcing Consultant. Na enkele jaren bij Microsoft, in zijn laatste rol als Business Solution Architect, sloot hij zich in 2010 opnieuw aan bij Quint als Managing Consultant, waar hij tot eind 2015 leiding gaf aan de Architectuur & Business Innovation praktijk. Gedurende zijn loopbaan wist De Jong een aanzienlijk netwerk op te bouwen met ex-collega’s, klantenorganisaties en netwerken, die een solide basis vormden om voor zichzelf te beginnen: “Deze basis is cruciaal om op een bepaald moment een eigen bedrijf te starten”, blikt hij terug.

Passie voor wielrennen

De ondernemerswens van De Jong viel samen met zijn andere passie: wielrennen, en alles wat daarmee te maken heeft. Naast het frequent trainen rijdt De Jong regelmatig wedstrijden in de KNWU Sportklasse en 50Plus categorie en begeleidt hij clinics met bedrijven. Zodoende besloot De Jong vanuit zijn hobby en KeepOnChallenging om een nieuw netwerk op te richten voor wielrenners: Het BizzyWheels Cycling Netwerk werd geboren.

KeepOnchallenging en TD Sports richten BizzyWheels op: Business Cycling netwerk in Provincie Flevoland

De Jong stond niet alleen in de ontwikkeling van het nieuwe initiatief en vond in Tjeerd Douma een gelijkgestemde ondernemer, met een gedeelde visie en passie. Douma is dagelijks actief in de IT-sector als projectleider vanuit zijn bedrijf Douma-De Wit & Partners en runt daarnaast sinds eind 2016 het door hem opgezette fietskleding bedrijf TD Sports. De ondernemer heeft veel ervaring opgebouwd met het organiseren van fietsclinics in Nederland en Spanje, rijdt frequent zijn wedstrijden en is een fanatiek tijdrijder.

Business Cycling netwerk

“BizzyWheels richt zich op het bij elkaar brengen van fietsende ondernemers in de Provincie Flevoland”, vertelt Douma, die het initiatief verder toelicht: “Het netwerk is primair gericht op ondernemers met passie voor wielrennen die op een ‘andere’ manier willen netwerken dan via gesprekken op de golfbaan, seminars, congressen en vakgerichte beurzen. Met BizzyWheels wordt een netwerk gecreëerd van mensen die vijf keer per jaar op de laatste vrijdagmiddag van de maand hun agenda vrijhouden voor een interessant en afwisselend middag/avond programma.”

De Jong vult aan: “Doelstelling van BizzyWheels is op diverse gebieden toegevoegde waarden te leveren. Te denken valt aan het uitnodigen van sprekers zowel uit het zakenleven als vanuit de wielrennerij. Wanneer gewenst wordt aan deelnemers de ruimte gegeven om zichzelf en hun bedrijf te profileren. Daarnaast kunnen zij onderwerpen inbrengen over onder andere innovatie en duurzaamheid.” Hij benadrukt: “Fietsen staat centraal maar tijd voor enige diepgang via presentaties en interessante lezingen zal zeker onderdeel uitmaken van het programma, dat veel wisselende onderwerpen, presentaties en bekende sprekers zal omvatten.” Hij besluit: “Een programma dat de moeite waard is om de vaste vrijdagmiddag vrij te houden in de drukke zakelijke agenda’s!”

Gevraagd naar voor wie het netwerk geschikt is, geeft Douma aan: “De primaire doelgroep zijn ondernemers (profit-en non-profit) die belang hebben bij het uitbreiden van hun zakelijk netwerk. Dit kunnen ondernemers zijn uit de Provincie Flevoland maar uiteraard ook uit de omringende provincies. BizzyWheels biedt twee opties voor deelname. Introductie deelname tegen een gereduceerd bedrag of direct lid worden dus meedoen aan alle vijf events incl. een BizzyWheels wielershirt.”

Momenteel zijn Douma en De Jong druk bezig met de organisatie van de eerste vijf BizzyWheels evenementen van dit jaar, die zoals het er nu naar uitziet, primair vanuit Flevoland georganiseerd gaan worden. De Jong: “We zijn in gesprek met de Provincie Flevoland, Sportflevo en Flevonice om gezamenlijk dit initiatief te ondersteunen. Het idee om een Business Cycling platform te starten gericht op netwerken en het organiseren van wielertochten, is volgens de gesproken vertegenwoordigers een sterk concept.” Douma vult aan: “Tijdens de wielertochten gaan de deelnemers het mooie Flevoland zien (gebiedspromotie), is iedereen gezond bezig en bieden we bedrijven een platform om elkaar te ontmoeten. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden om gebruik te gaan maken van sportaccommodaties als start en/of finishplaats.”


Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup