Voormalig BCG consultant Luuk Versluis aan de slag bij IG&H

13 april 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig The Boston Consulting Group consultant Luuk Versluis is door IG&H Consulting & Interim aangesteld als Director Healthcare.

Luuk Versluis (37) begon zijn loopbaan, na het afronden van twee studies, bij The Boston Consulting Group (BCG), waar hij vijf jaar als consultant heeft gewerkt. Daarna heeft hij diverse managementposities bekleed in zowel het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis als in het Academisch Medisch Centrum (AMC). Versluis heeft zich daarbij altijd gericht op het verbeteren van de kwaliteit en efficiëntie in de zorg. “Ik help organisaties inzicht krijgen in hun prestaties om van daaruit te verbeteren”, aldus Versluis.

Eind maart is Versluis in dienst getreden bij IG&H Consulting & Interim, een adviesbureau met zo’n 120 consultants dat actief is in drie sectoren: financiële dienstverlening, retail en gezondheidszorg. Versluis versterkt de zorgpraktijk, en gaat in de rol van Director samen met het partnerteam (de zorgtak wordt geleid door partner Jan Berkvens) bijdragen aan de verdere uitbouw van de dienstverlening.

Luuk Versluis - IG&H

In een reactie op zijn overstap laat Versluis weten uit te kijken naar zijn nieuwe uitdaging. “Mijn uiteindelijke doel is om organisaties te helpen met het leveren van betere en betaalbare zorg voor de patiënt. Dit sluit volledig aan bij de ambitie van IG&H om leidend te zijn in de transformatie naar radicale klantgerichtheid.” 

Hij voegt toe: “Bij IG&H ga ik me bezighouden met ontwikkelingen die tot betere zorg leiden. Het sturen op uitkomsten van zorg die er voor een patiënt toe doen, is hierbij een belangrijke ontwikkeling. Door meer inzicht in de uitkomsten van zorg te krijgen, kunnen we leren van de verschillen en zo continue verbeteren. Ik geloof erin dat dit een belangrijke kwaliteitsimpuls gaat geven aan de Nederlandse zorg. Aanbieders kunnen zo ook keuzes maken in hun portfolio en zich focussen op datgene waar ze goed in zijn. En verzekeraars kunnen beter de dialoog over kwaliteit met aanbieders aangaan.”

Eerder dit jaar breidde IG&H Consulting het team uit met Erik Aaftink, Joris de Bruin en Sjoerd Norden (focus op retail) en Jorrit Thijsse (focus op analytics).