IT-bureaus Sparked en Inovativ samen verder als InSpark

07 maart 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Twee bureaus gespecialiseerd in digitale transformaties en cloud technologie, Inovativ en Sparked, hebben besloten te gaan fuseren. Onder de nieuwe naam, InSpark, verwachten de twee bedrijven beter te kunnen inspelen op de groeiende vraag naar full-service dienstverlening op het gebied van Microsoft technologie.

Opgericht in 2008 is
Sparked een in Amsterdam gevestigde cloudspecialist en een van Microsoft’s belangrijkste partners in Nederland. Het IT-bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid naar een team van inmiddels zo’n vijftig professionals. Oprichters van Sparked zijn Laurens Frijters en Dave Kiwi – Frijters was voor de oprichting enkele jaren actief als Director Sales & Marketing bij Topforce Group. Daarvoor was hij zo’n vier jaar werkzaam bij HP en zo’n vijf jaar als Sales Consultant bij Exact. Kiwi was ruim zevenenhalf jaar Consultant bij managementbureau Boer & Croon en startte zijn loopbaan bij KPN Mobile als Trade Marketing Manager.

Om hun groeiambities voor de komende jaren verder vorm te geven besloot Sparked onlangs zijn krachten te bundelen met Inovativ, een in 2007 opgerichte ICT dienstverlener gespecialiseerd in Microsoft technologie. Managing Partners van Inovativ zijn Alex Hendrikse en Maarten Goet, twee professionals met beiden meer dan twintig jaar ervaring binnen het IT- en Microsoft domein. Goet is medeoprichter (met Aad Noman) van Inovativ en werkte in het verleden onder meer als IT specialist en Projectmanager voor verschillende organisaties. Hendrikse richtte in 2014 systeemintegreerder Icento op en werkte de afgelopen vier jaar als Managing Partner voor Inovativ.

Door de fusie van de twee IT bedrijven, die samen verder gaan onder de naam InSpark, groeit het gezamenlijke personeelsbestand naar zo’n 85 professionals, die door de vier partners geleid zullen worden. Tot de klantenkring van InSpark behoren onder meer organisaties als SkyTeam, Hollands Kroon, Ampelmann en YoungCapital. 

Managing Partners van InSpark

Door de krachtenbundeling tussen beide IT-bureaus ontstaat volgens Frijters “een van de grotere specialisten op het gebied van Microsoft technologie.” Zowel Sparked als Inovativ zijn Microsoft Gold Partners, wat betekent dat ze behoren tot een vertrouwd ecosysteem van Microsoft implementatiepartners. Daarbij gaat het om producten als Microsoft Azure, Office 365, SharePoint, Intune en meer. Frijters: “Hierdoor kunnen we organisaties met nog meer ervaring en expertise helpen bij hun innovaties en het vergroten van hun impact.”

De samenwerking stelt beide partijen in staat om hun capaciteit en dienstenportefeuille uit te breiden, waarmee wordt ingespeeld op de toenemende vraag in de markt naar integrale dienstverlening. Frijters legt uit: De vraag naar die full service digitale transformatie groeit hard. InSpark innoveert en transformeert organisaties, en optimaliseert werkplekken en processen, van strategie tot beheer.” Hendrikse voegt toe: “Sparked heeft al talloze moderne werkplekken, slimme data-oplossingen en business apps geïmplementeerd, terwijl Inovativ juist sterk is in het neerzetten van hybride datacenters, mobility en security-oplossingen. Als InSpark kunnen we klanten full service en full force bedienen.” 

Gevraagd naar hun toekomstplannen geven de vier managing partners aan met InSpark uit te willen groeien tot de “de onbetwiste #1 Microsoft Business & IT Partner”. Zowel Inovativ als Sparked werden de afgelopen jaren onderscheiden als Microsoft Gold Partner, Innovator of the Year 2016, EM+S Enterprise Elite Partner en werden door hun snelle groei van de afgelopen jaren diverse malen erkend als een FD Gazelle.

Ernst-Jan Stigter, Algemeen Directeur Microsoft Nederland beschrijft de fusie tussen de twee bureaus als “een mooie stap voor twee van onze belangrijke Gold Partners”. Hij verwacht dat zij samen nog beter zullen kunnen inspelen op de groeikansen die de markt biedt. “InSpark is in de nieuwe vorm een full service bureau dat klanten nog effectiever kan ontzorgen bij hun digitale transformatie.”