Mirjam Anderson versterkt M&A boutique IRIS Corporate Finance

28 februari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

M&A boutique IRIS Corporate Finance heeft haar team uitgebreid met Mirjam Anderson, die toetreedt als Director. Anderson heeft de taak gekregen om de M&A en Debt advisory praktijk van de overnamespecialist verder uit te bouwen.

Mirjam Anderson (1978) heeft meer dan vijftien jaar werkervaring in corporate finance en herstructureringen. In 2002 trad ze in dienst bij ABN Amro – binnen de bank heeft zij diverse functies bekleed in het zakelijke grootbedrijf, het particuliere onderdeel van de bank, en als Business Manager tijdens de fusie tussen ABN AMRO Bank en Fortis Bank.

De afgelopen vijf jaar bekleedde Anderson de rol van Specialist Overnamefinancieringen. Hierin was zij als dealmaker betrokken bij meer dan 150 overnametransacties voor het midden- en grootbedrijf en heeft zij vele deals in uiteenlopende sectoren tot stand gebracht met een totale financieringswaarde van €250 miljoen. Naast het opbouwen van M&A expertise heeft Anderson ook bredere ervaring opgedaan bij strategische-, organisatorische- en integratievraagstukken.

Na veertien jaar in de bankensector gewerkt te hebben besloot Anderson begin deze maand om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze heeft de overstap gemaakt naar IRIS Corporate Finance, een M&A specialist met een focus op de middenkader van het mid-market segment (overnames met een transactiewaarde vanaf een €1 miljoen tot zo’n €70 miljoen).

Mirjam Anderson en Duncan Eduard - IRIS Corporate Finance

Volgens Duncan Eduard, een van de grondleggers van IRIS Corporate Finance en managing partner, past het toetreden van Anderson in de strategie van het bureau om naast reguliere overnameadvisering meer expertise toe te voegen op het arrangeren van transactiefinancieringen voor private equity investeerders en ondernemers. “Debt-advisory is een belangrijk onderdeel van een overnametraject en de brede ervaring van Anderson op dit gebied zal veel waarde toevoegen voor de klanten en relaties van IRIS Corporate Finance”, aldus Eduard.

Naast additionele kennis op het gebied van transactiefinancieringen, brengt Anderson – die als Director aan de slag gaat – volgens Eduard een “groot netwerk van opgebouwde relaties in het Nederlandse Middenbedrijf en de Private Equity wereld”. Hij beschrijft de aanwinst verder als een “verbinder pur sang” die inhoudelijk sterk en zeer gedreven is. “Zij is als geen ander in staat om de club mee te helpen verder uit te bouwen.”

Met de uitbreiding telt het team van IRIS Corporate Finance negen professionals. Het bureau uit Capelle aan den IJssel wordt geleid door Duncan Eduard, een voormalig adviseur van Rembrandt Fusies & Overnames en BDO Corporate Finance, en Tobias Taminiau, die sinds de zomer van 2015 als partner verbonden is aan het advieskantoor. Taminiau werkte daarvoor voor Antea Participaties en Rabobank-dochter Rembrandt Fusies & Overnames.