Voormalig Roland Berger CFO Bernd Brunke naar AlixPartners

03 maart 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bernd Brunke, een grote naam in de wereld van reorganisaties en consultancy, heeft zich aangesloten bij AlixPartners. De voormalige CFO van Roland Berger is bij het kantoor in München aangesteld als Managing Director. Hij zal zich voornamelijk richten op het uitbouwen van de herstructurerings- en turnaround dienstverlening in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 

Voordat hij zich aansloot bij AlixPartners was Bernd Brunke twee jaar lang werkzaam als Senior Vice President voor HypoVereinsbank – UniCredit Bank. Daarvoor werkte Brunke voor strategy consultancykantoor Roland Berger, in zijn meest recente rol als Senior Partner en eerder als Group Chief Financial Officer en lid van het Global Executive Committee.

Brunke startte in 1996 zijn carrière bij het consultancybureau, waar hij in meer dan twintig jaar tijd ruime ervaring opdeed in consultancy en herstructureringsdiensten. Hij behaalde de graad van Diplom-Ingenieur in Elektrotechnik aan de Technische Universität Berlin. Gedurende zijn loopbaan fungeerde hij onder meer als voorzitter van de raad van toezicht van Duitse e-commercegroep bmp Holding en was hij lid van de Presidential Council voor de Duits-Russische Kamer van Koophandel.

Bernd Brunke AlixPartners

Vanuit het AlixPartners kantoor in München is Brunke in zijn nieuwe rol als Managing Director verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de restructuring en turnaround adviespraktijk van het consultancybureau, in de EMEA-regio: Europa, Midden-Oosten en Afrika.

Simon Freakley, Chief Executive Officer van AlixPartners, geeft aan “verheugd” te zijn Brunke bij AlixPartners welkom te heten. Hij zegt: “Zijn ervaring is van aanzienlijke waarde voor het versterken van onze Restructuring en Turnaround propositie, en zijn aanstelling bevestigt het aanhoudende momentum van onze organisatie.”