SAP consultant New True haalt geld op via crowdfunding

24 maart 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

New True, een IT-bureau gespecialiseerd in SAP dienstverlening, heeft €175.000 opgehaald via crowdfunding. Met de extra financiële slagkracht wil de onderneming uit Den Bosch zijn footprint en personeelsbestand verder uitbreiden. 

Opgericht in 2013, is New True een consultancy en IT-services partij die exclusief diensten voor SAP producten aanbiedt. Uit een vorig jaar uitgevoerd onderzoek blijkt dat zo’n twee derde van de grote Nederlandse bedrijven vandaag de dag gebruikmaakt van ERP-oplossingen, waarbij SAP zich met een marktaandeel van ongeveer 20% marktleider mag noemen. De consultants van New True worden ingezet in grote projectteams bij voornamelijk grote en internationaal opererende ondernemingen. 

In lijn met de groeidoelstelling van New True, besloot eigenaar Jos Snapper onlangs om een aantal kwalitatief goede medewerkers aan de organisatie toe te voegen. Om deze recruitmentboost te kunnen financieren had hij volgens zijn berekeningen een bedrag van ongeveer €275.000 nodig. Van dat bedrag kon €100.000 uit eigen middelen worden ingebracht en moest de resterende €175.000 aan benodigd werkkapitaal van externe financiers afkomen. Waar ondernemers in de regel bij een bank zouden aankloppen voor een financiering, besloot Snapper het op een andere manier aan te pakken. Hij zette een crowdfundingactie op via Knab Crowdfunding, het online funding platform van Knab*.

SAP consultant New True haalt geld op via crowdfunding

En met succes; vorige maand maakte Snapper bekend dat hij in razendsnel tempo (het initiatief was op de eerste dag al volgeschreven door in totaal 171 investeerders) het beoogde bedrag had binnengehaald. “We zijn blij met deze financiële injectie. Het geeft ons de mogelijkheid nieuwe klanten aan de bovenkant van het Nederlandse MKB te acquireren”, aldus de eigenaar. Een deel van het verkregen kapitaal zal worden gebruikt om een sales manager aan te trekken, die direct zaken kan doen met de eindklanten en de naamsbekendheid van New True kan vergroten. Het restant van de investering zal worden gebruikt om capaciteit toe te voegen in project management en ICT.

Of de plannen van Snapper, die sinds 1984 actief is in het ICT-domein en in het verleden werkzaam is geweest voor onder andere SAP Nederland, gerealiseerd kunnen worden, zal de tijd moeten uitwijzen. Voor de investeerders die hun vertrouwen in het SAP bedrijf hebben laten blijken, is in elk geval een vaste jaarlijkse rente van 7,5% in het vooruitzicht gesteld gedurende de looptijd van de investering. De lening aan New True heeft een looptijd van 48 maanden, met een lineaire aflossing.

René Frijters, oprichter van Knab, laat weten verheugd te zijn dat Knab Crowdfunding een bijdrage heeft kunnen leveren aan de groeiambities van New True.

* Knab Crowdfunding richt zich op ondernemers met een financieringsbehoefte van €50.000 tot €1.000.000. Het platform werkt nauw samen met Collin Crowdfund – Collin beoordeelt de leningaanvragen en beheert de leningen.