EY alumnus Oscar Visser nieuwe CFO van uitzender YoungCapital

10 februari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

YoungCapital heeft Oscar Visser, voormalig adviseur bij EY, aangesteld als Chief Financial Officer. Als CFO zal Visser de financiële afdeling van YoungCapital gaan leiden en de strategie van de snelgroeiende recruitmentspecialist mede gaan vormgeven.

Oscar Visser is een financieel bestuurder met jarenlange ervaring op het gebied van strategie, finance, business intelligence, risk- en change management en accounting. Visser is afkomstig van ProRail, waar hij sinds 1 april 2016 ook lid was van het Executive Committee. In de negen jaar ervoor werkte hij in verschillende financiële (Controller-) functies voor Grontmij (inmiddels Sweco). Als Finance Director, zijn meest recente rol tot 2013, maakte Visser tevens deel uit van het senior managementteam. Daarvoor was hij onder andere lid van het senior managementteam van Grontmij België  (2006 – 2008). In zijn vroege loopbaan was Visser circa acht jaar werkzaam bij accountants- en advieskantoor EY binnen de Assurance & Advisory Business Services (AABS) tak. Visser behaalde een Master of Science in Controlling aan de Nyenrode Business Universiteit.

Onlangs koos Visser voor een nieuwe uitdaging en maakte hij de overstap naar YoungCapital, waar hij is aangesteld als de nieuwe Chief Financial Officer. YoungCapital, een snelgroeiende speler die zich richt op recruitment van voornamelijk young professionals en millennials, heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt. Tussen 2015-2016 groeide het personeelsbestand van 345 naar 788 medewerkers en wist YoungCapital zijn omzet met 60% te verhogen naar €203 miljoen. Volgens CEO Ineke Kooistra zal de groei voor YoungCapital zich in 2017 – waarin het bureau mikt op een omzetstijging van 45% – verder voortzetten. Kooistra licht toe: “Deze groei zet door in 2017. Met zo’n grote groep nieuwe gezichten is het belangrijk dat de ‘onboarding experience’, het inwerktraject voor nieuwe medewerkers, veel aandacht krijgt. Speciale trainingsdagen, online cursussen en een onboarding app zorgen ervoor dat onze medewerkers zich snel thuis voelen. Die investering in nieuwe medewerkers betaalt zich terug in een hoge betrokkenheid én productiviteit.”

Oscar Visser - Young Capital

Om mede vorm te gaan geven aan de groeiambities van de uitzender zal Visser – als een van de meest recente aanwinsten – de taak krijgen om de financiële afdeling van YoungCapital te gaan leiden. Het komende jaar wil YoungCapital onder meer haar klantenportfolio uitbreiden en bovendien nieuwe business lines gaan opzetten. Zo lanceert YoungCapital dit jaar meer traineeships onder haar Professionals-label. Kooistra: “We willen jongeren een persoonlijk ontwikkeltraject aanbieden waardoor hun vaardigheden aansluiten op de behoeften van werkgevers, zodra ze de arbeidsmarkt op komen.”

Ook internationaal wil YoungCapital blijven uitbreiden. Momenteel is het bureau online actief in acht Europese landen, met vestigingen in Nederland en Duitsland. “De opening van de tweede Duitse vestiging in Berlijn afgelopen jaar smaakt naar meer”, legt Kooistra uit: “Op de Duitse markt hebben we met onze nuchtere, Hollandse aanpak goede kandidaten en mooie klanten aan ons weten te binden. Die successen breiden we graag verder uit”, aldus Kooistra. “Daarnaast willen we via ons label StudentJob International onze recruitmenttak ook uitbouwen in de rest van Europa.”