McKinsey ontdekt toptalent met online game Neurolympics

20 januari 2017 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

McKinsey & Company en Brainsfirst hebben de Neurolympics gelanceerd, een online test bestaande uit vier games, waarmee de cognitieve vaardigheden van potentiële toekomstige talenten in kaart worden gebracht. 25 toptalenten zullen volgend op de testresultaten geselecteerd worden voor het exclusieve ‘Brain Excellence Event’ komende april / mei. Voor deze talentvolle jonge professionals een uitgelezen mogelijkheid om hun cognitieve skills te testen en zich bij recruiters van het strategiekantoor in de kijker te spelen.

Voor veel jonge toptalenten die consultancy in willen klinkt een loopbaan bij McKinsey & Company als de ultieme uitdaging. Velen dromen er van om zich bij ’s werelds grootste strategie advieskantoor te mogen vastbijten in complexe, high impact vraagstukken. Zo’n kans is echter niet voor iedereen weggelegd. Over het algemeen nemen de grootste strategie advieskantoren alleen de allerbeste talenten met uitmuntende CV’s en studieprestaties aan. Zo ook McKinsey, dat voortdurend op zoek is naar toptalent met uitstekende cognitieve en leiderschapsvaardigheden.

Neurolympics

Om zulke talenten te vinden heeft het strategie advieskantoor samen met Brainsfirst, een ontwikkelaar van cognitieve vaardigheidstesten en assessments, onlangs een online test/evenement in het leven geroepen, de Neurolympics. Met deze online game, wil McKinsey & Company op een nieuwe, innovatieve en leuke manier inzicht krijgen in het denkvermogen van mogelijk toekomstig consultancytalent. Door de Neurolympics te spelen worden van de deelnemers de cognitieve vaardigheden gemeten, die voor een groot deel hun denkvermogen bepalen.  
McKinsey ontdekt toptalent met online game NeurolympicsDe Neurolympics omvat een innovatieve online test bestaande uit vier games, die de top van de cognitieve capaciteiten van de deelnemers in kaart zal brengen. Aan het einde van de test weten de deelnemers in welke cognitieve vaardigheden zij uitblinken. in totaal zullen 25 deelnemers worden uitgenodigd voor een exclusief ‘Brain Excellence Event’ dat McKinsey & Company en Brainsfirst in april / mei 2017 zullen organiseren. Daar leren de geselecteerde talenten meer over het laatste onderzoek naar het menselijk brein, over de relatie tussen ‘brein’ en ‘werk’ en over werken bij McKinsey & Company.

Volgens McKinsey bestaat er met het oog op de testresultaten van de deelnemers niet zoiets als een ideale score. “Bijna alle werkgevers willen dat deelnemers hoog scoren op bepaalde testen en juist niet te hoog (of zelfs laag) scoren op andere testen”. Het is volgens de organisatoren belangrijk dat deelnemers hun uiterste best doen. “Dat kan alleen als deelnemers goed uitgerust zijn tijdens de testen, zich goed concentreren en de instructies goed opvolgen.”

Deelname aan het event biedt talentvolle professionals diverse kansen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld door McKinsey & Company uitgenodigd worden voor een gesprek, maar kunnen ze door de test ook nadere inzichten krijgen in hun persoonlijke cognitieve vaardigheden. Ook krijgen ze tips over hoe ze hun minder goed ontwikkelde cognitieve vermogens kunnen compenseren.

De inschrijving 
voor de Neurolympics loopt nog tot 17 februari.