Ben Krutzen en Egbert Kromme benoemd tot partner bij KPMG

06 januari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft twee nieuwe partners toegevoegd aan zijn Leadership team. Ben Krutzen, afkomstig van Shell, is benoemd tot partner bij KPMG IT Advisory, terwijl Egbert Kromme, voorheen werkzaam bij Mercer en Towers Watson, de Risk Management praktijk van KPMG versterkt.

Ben Krutzen is een professional met ruim vijfentwintig jaar aan management en consultancyervaring. Krutzen werkte zijn gehele loopbaan voor oliemaatschappij Shell, waar hij de afgelopen bijna zeven jaar als Strategy Manager Information Risk Management (IRM) verantwoordelijk was voor de wereldwijde cyber securitystrategie van het olieconcern. Gedurende deze periode speelde Krutzen een belangrijke rol in het opstellen en de planning van Shell’s IRM 2010-2012 en IRM 2.0 programma’s en het ontwikkelen van een IRM ecosysteem, het IRM Consortia, en het Security Leadership Network.

In 1990 startte Krutzen bij Shell als Senior Research Analyst en bekleedde gedurende zijn lange loopbaan diverse rollen, waarin hij zich onder meer toelegde op gebieden als offshore IT, telecommunicatie, planning en Information & Records Management. Tot aan zijn meest recente functie vervulde hij rollen als Business Consultant, IT Manager en Global Lead Document & Records Management. Na een lange carrière bij Shell besloot Krutzen recentelijk de overstap te maken naar de adviesbranche. Krutzen is aangesteld als Partner binnen de IT Advisory praktijk van KPMG, waar hij als boardroom consultant organisaties van advies zal gaan voorzien ten aanzien van de toenemende cybersecurity bedreigingen in de markt.

Ben Krutzen en Egbert Kromme

Egbert Kromme heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring binnen het management consulting domein en de pensioensector. Kromme startte zijn loopbaan bij Mercer, een van de grootste actuariële- en pensioenadviseurs ter wereld. Maar liefst dertien jaar was Kromme werkzaam bij Mercer, waar hij uitgroeide tot Practice Leader Insurance Consulting en zowel nationaal als internationaal verantwoordelijk was voor de klanten en dienstverlening van de praktijk. Begin 2006 maakte Kromme de overstap naar zakelijk dienstverlener Towers Watson (inmiddels Willis Towers Watson), waar hij zo’n zeven jaar zou blijven en in zijn laatste rol leiding gaf als Managing Director.

In 2013 verliet Kromme Towers Watson en in de afgelopen drie jaar was hij werkzaam als onafhankelijk actuarieel adviseur. Hij vervulde diverse strategische en management posities met een focus op fusie- en overname trajecten binnen vooral het verzekeringswezen. Onlangs koos ook Kromme voor een nieuwe uitdaging bij KPMG, waar hij is aangesteld als Partner binnen de Risk Management praktijk – onderdeel van KPMG Advisory. In zijn nieuwe rol zal hij leiding geven aan een team dat opdrachtgevers ondersteunt op het snijvlak van actuariaat en riskmanagement.