KPMG benoemt Ruben Mikkers tot Head of Transaction Services

02 januari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPMG heeft binnen haar Deal Advisory praktijk Ruben Mikkers benoemd tot Head of Transaction Services. Mikkers, sinds 2005 werkzaam bij KPMG en sinds 2012 actief als Partner, zal zich in zijn nieuwe rol onder meer richten op het verder uitbouwen van de praktijk, het uitrollen van nieuwe tools voor klanten en het behouden van talent. 

Ruben Mikkers is een M&A specialist met meer dan vijftien jaar ervaring, onder andere op het snijvlak van bedrijfswaarderingen, modellering, herstructurering en post-deal integratie. De afgestudeerd econometrist en gecertificeerd financieel manager begon zijn loopbaan bij Robeco Asset Management als Buy-side Analyst en groeide er uit tot Senior Portfolio Manager.

In 2005 besloot hij zich aan te sluiten bij Big Four accountants- en adviesorganisatie KPMG, waar hij startte als Associate, vervolgens doorgroeide in de rol van Manager en later Associate Director, om uiteindelijk in 2012 tot Partner te worden benoemd binnen de Deal Advisory praktijk van KPMG, de tak die zich onder meer richt op advisering bij fusie- en overnametrajecten, bedrijfswaarderingen, of bijvoorbeeld financieringsvraagstukken.

Ruben Mikkers - KPMG

Recentelijk is Mikkers aangesteld als hoofd van de Transaction Services unit binnen KPMG’s Deal Advisory praktijk en leidt hij een team van ongeveer honderd professionals, die een breed portfolio aan diensten levert aan opdrachtgevers. Vanuit een functioneel perspectief ligt de expertise van Mikkers’ vooral binnen het zorgdomein en is hij binnen deze sector onder meer gespecialiseerd in due diligence projecten, overnamestrategieën en bedrijfswaarderingen bij overnames.

Mikkers over zijn rol binnen KPMG: “Ik krijg vaak te maken met waarderingsvraagstukken, modellering, herstructurering en post-deal integratie. Met mijn rapporten help ik beslissers en stakeholders bij de evaluatie van investeringsbeslissingen, vaak in het kader van een fusie, overname of (her)financiering. Hierbij adviseer ik ook over hoe financiële afspraken het beste in transactiedocumentatie kunnen worden vastgelegd.”

In zijn nieuwe rol zal de ervaren corporate finance specialist zich vooral gaan richten op verdere groei van de praktijk en het behouden van talent binnen de organisatie. Bovendien ligt zijn focus op het uitrollen van nieuwe tools. Mikkers benadrukt vooral het brede portfolio van diensten dat klanten geboden wordt: “Als groot dealhuis kunnen we alles aanbieden. Klanten vragen daar dan ook actief naar”, aldus Mikkers.

In 2016 werd KPMG door managers beoordeeld als een van de beste corporate finance kantoren van ons land.