Monte Hoekstra versterkt corporate finance boetiek Aperghis & Co

18 november 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

M&A boetiek Aperghis & Co heeft zijn team versterkt met de ervaren investment banker Monte Hoekstra, die de afgelopen jaren Director rollen vervulde bij BlackRock en ING. Met de benoeming van Hoekstra speelt het Amsterdamse bureau in op de groeiende vraag naar M&A dienstverlening.

In een markt die wordt beheerst door grote zakenbanken en corporate finance partijen als Morgan Stanley, JP Morgan, Credit Suisse, Merrill Lynch, Nederlandse grootbanken als Rabobank en ABN Amro of door grotere dienstverleners als Deloitte en KPMG, zijn ook kleinere, boutique spelers actief – die ondanks hun geringere omvang – op het hoogste niveau meedraaien. Een zo’n boutique speler is Aperghis & Co, een M&A en corporate finance specialist die in 2014 door Nicholas Aperghis werd opgericht.

Aperghis, die gedurende zijn jarenlange loopbaan ervaring opdeed bij onder meer JP Morgan en Deutsche Bank, heeft sinds de oprichting een goede reputatie op weten te bouwen met het M&A kantoor. Zo was het bureau in 2015 bij de jaarlijkse M&A Awards een van de genomineerden binnen de categorie ‘Best Dutch M&A boutique’, samen met partijen als Holland Corporate Finance (inmiddels Oaklins), zakenbanken Lazard en Leonardo & Co., Nielen Schuman en William Blair. 

In lijn met de groeidoelstellingen heeft Aperghis & Co recentelijk haar team versterkt. Per 1 november heeft de M&A boutique uit Amsterdam Monte Hoekstra aangetrokken, een ervaren professional met expertise op de gebieden investment banking, corporate finance, transactions, fusies & overnames en asset management.

Aperghis & Co

Monte Hoekstra heeft meer dan tien jaar ervaring binnen het corporate finance domein. Het afgelopen jaar was hij werkzaam binnen vermogensbeheerder Blackrock, waar hij Director was van de Financial Instritutions Group (FIG) afdeling van de organisatie. In de circa zes jaar daarvoor (2009 - 2015) vervulde hij een soortgelijke rol binnen de FIG groep van ING, waar hij drie jaar eerder startte als Associate ECM (Equity Capital Markets). Hoekstra startte zijn loopbaan als Analyst bij corporate finance organisatie Kylla Europe, na het behalen van zijn master in Banking & International Finance aan de Cass Business School.

Aperghis zegt over de benoeming van Hoekstra: “Het past binnen de globaal waarneembare groeiende vraag naar diensten van boutiques, zoals wij. De ambitie voor ons is het aantrekken en investeren in de juiste mensen.” Daarnaast is het M&A kantoor volgens de oprichter momenteel op zoek naar jonge, recent afgestudeerde academici en young professionals met enkele jaren ervaring.

Aperghis & Co was de afgelopen periode onder meer betrokken bij de beursgangen van ABN Amro en ASR Bank en ondersteunde het bij de verkoop van verzekeraar Vivat (toen onderdeel van het genationaliseerde SNS Reaal) aan het Chinese Anbang. Bovendien behoort het tot een van de vaste adviseurs van het Ministerie van Financiën.