Maarten Aukema en Sanne Hanselman gestart bij Innergo

18 november 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Innergo heeft twee nieuwe professionals toegevoegd aan zijn consultancyteam. Maarten Aukema, afkomstig van Royal Flora Holland, en Sanne Hanselman, hiervoor werkzaam bij ManPower, zijn beiden vandaag gestart bij Innergo, respectievelijk als Consultant en Junior Consultant. Aukema gaat zich vooral richten op het snijvlak van proces- en prestatieverbetering, De focus van Hanselman zal liggen op projectbeheersing.

Maarten Aukema behaalde in 2010 een master in Beleid, Communicatie & Organisatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Tijdens zijn Master liep hij stage bij Alliander, waar hij een onderzoek uitvoerde naar de communicatiefactoren in organisatieleren. Na het afronden van zijn studie startte Aukema in 2010 als business analist bij Royal FloraHolland. In deze functie ondersteunde hij bijna tweeënhalf jaar veranderprojecten door middel van het analyseren van bedrijfskundige processen.

In maart 2013 groeide Aukema door en nam de projectleiding op zich voor de inrichting en besturing van bedrijfsprocessen binnen de unit Operations. Vervolgens vervulde hij iets minder dan een jaar de rol van Dienstportfolio Manager, waarin hij verantwoordelijk was voor het opzetten van een afdeling, die moest zorgen voor een helder dienstenaanbod en deze toetst op markt- en businesswaarde en helpt deze te verbeteren. Hiervoor gaf hij onder meer workshops om de businessmodellen van de diensten inzichtelijk te krijgen. De afgelopen anderhalf jaar was Aukema Projectmanager bij het PMO, waar hij betrokken was bij het ontwikkeling van de nieuwe bedrijfsstrategie van de bloemenveilingconglomeraat. Daarbij lag zijn focus op het creëren van inzicht & overzicht bij het ontwikkelen en realiseren van de strategische jaarplannen. 

Aukema is inmiddels een nieuwe uitdaging aangegaan en is aangesteld bij innergo, een Utrechts consultancybureau dat zich richt op het verbeteren van de prestaties van (semi-)publieke instellingen. Aukema zal het bureau versterken als Consultant op het gebied van proces- en prestatieverbetering. Gevraagd waarom hij voor innergo heeft gekozen, geeft hij aan: “Innergo heeft een stijl van veranderen waarin ik in geloof. Elke opdracht is anders, maar ons basisprincipe is dat de harde kant van de organisatie (processen, systemen en beleid) in balans dient te zijn met de zachte kant (hoe mensen met elkaar samenwerken). De manier waarop we dat bereiken geeft mij ook veel energie: niet door een dik rapport te schrijven, maar door medewerkers zelf op een andere manier te laten nadenken. We helpen ze echt hun eigen verandering waar te maken, hoe gaaf is dat!"

Maarten Aukema en Sanne Hanselman

Sanne Hanselman studeerde in 2013 af aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar ze haar master in Business Administration / International Management behaalde. Reeds tijdens haar studie deed Hanselman werkervaring op binnen studentenorganisatie AEISEC en als Assistent-bedrijfsleider in een restaurant. In 2014 kwam ze terecht bij Q-talent, een detacherings- en werving & selectiebureau, waar ze eerst werkte als Talentenmanager en vervolgens ruim een jaar de rol van Projectmedewerker (gericht op projecten in de zorg) vervulde.

In haar meest recente rol was Hanselman werkzaam bij Manpower als Account Specialist. Ze was onder meer verantwoordelijk voor werving en selectie van kandidaten binnen het cluster Sociaal van de Gemeente Amsterdam, de begeleiding van flexmedewerkers, het behalen van commerciële doelen en het relatiebeheer met klanten. Ook Sanne Hanselman versterkt innergo sinds kort, als Junior Consultant. In haar nieuwe rol zal zij zich voornamelijk richten op projectbeheersing. Over haar huidige overstap naar innergo zegt ze: “Ik kijk ernaar uit om met veel energie te gaan starten in deze leerzame functie en organisaties een stap verder te helpen in hun projecten.”

Met de komst van Aukema en Hanselman bestaat het snelgroeiende team van innergo inmiddels uit twaalf professionals. Vorige maand werd het team versterkt met Bart Groen (Senior Consultant) en Judith Elbers (Junior Consultant).