Djulita Laros over HSE traineeshipprogramma van Yellotec

16 november 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Yellotec Safety Consult heeft onlangs de tweede trainee geworven voor zijn HSE-traineeprogramma. Nadat begin 2016 Arjen Verzijl startte met het dit jaar geïntroduceerde traineeship, is ook Djulita Laros inmiddels begonnen met het programma dat haar moet klaarstomen tot een volwaardige veiligheidsconsultant. Laros vertelt over haar keuze voor het traineeship en over haar eerste projecten.

Djulita Laros studeerde eerder dit jaar af van haar studie Integrale Veiligheid aan de Avans Hogeschool Den Bosch. Tijdens haar studie liep zij eerst stage bij CZL Tilburg, een specialist in oppervlaktebehandeling, op de afdeling KAM (kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu) en daarna bij Instituut Fysieke Veiligheid. Hier voerde zij haar afstudeeronderzoek naar de effectiviteit van het rijden met PRIO1 door hulpdiensten uit.

Kort na haar afstuderen besloot Laros om te starten met het HSE traineeshipprogramma van Yellotec Safety Consult, een bureau uit Utrecht dat zich richt op consultancy, advies en interim bemiddeling van veiligheidsconsultants voor de industriële sector. HSE staat voor Health, Safety en Environment. Laros is de tweede trainee die het HSE-programma van het bureau volgt. Arjen Verzijl ging haar begin 2016 voor.  

Djulita Laros - Yellowtec

Laros vertelt zelf over haar keuze voor het traineeship: “Tegen het einde van mijn opleiding ben ik gaan zoeken naar de uitdagende baan die ervoor zou gaan zorgen dat ik mijn kennis en ervaring als HSE adviseur kan uitbreiden. In deze zoektocht kwam ik al snel uit bij Yellotec. Na een paar leuke gesprekken ben ik op 16 augustus gestart met het HSE traineeshipprogramma bij Yellotec.”

Het HSE-traineeprogramma is ontstaan in reactie op de groeiende vraag vanuit de industrie naar HSE-talent. De gewildheid van HSE-professionals is ook iets dat Laros zelf al snel opmerkte: “Direct merkte ik dat er veel vraag was vanuit bedrijven naar het traineeshipprogramma.” Volgens Laros is er dan ook sprake van een win-win situatie: “Het concept van het traineeship is zeer interessant voor beide partijen, aangezien ik mijzelf zo goed kan ontwikkelen door de praktijkervaring en de begeleiding van de senior consultants en het bedrijf hier een fris en kwalitatief goed product voor terugkrijgt.”

Al snel nadat zij begon met het programma, werd zij ingezet op een project bij FrieslandCampina in ’s-Hertogenbosch. Over het project vertelt Laros: “Het project bestaat uit een aantal interessante opdrachten, waarmee de gaps uit een eerder uitgevoerde gapanalyse worden teruggedrongen.” Niet al te lang daarna startte zij ook met haar tweede project. Laros is ingezet bij Mors Smitt, een wereldwijde leverancier en producent van meet- en schakelapparatuur en elektrische besturingen, om te ondersteunen bij een project dat gericht is op het verbeteren van de machineveiligheid bij de producent. “Ik was erg blij dat ik direct kon beginnen in de praktijk, aangezien ik het liefst bezig ben met het uitvoeren van werkzaamheden om daarmee steeds het bedrijfsleven een stukje veiliger te maken”, sluit zij af.