Arjen Verzijl start als Trainee bij Yellotec Safety Consult

15 januari 2016 Consultancy.nl

Arjen Verzijl is onlangs gestart binnen het HSE (Health, Safety & Environment) traineeshipprogramma van Yellotec Safety Consult, waarin hij zich zal ontwikkelen tot een volwaardige HSE adviseur. “Werken via Yellotec biedt mij de ideale mogelijkheid om behalve ervaring, ook meer kennis op te doen”, aldus de recent afgestudeerde Verzijl over zijn nieuwe uitdaging.

Arjen Verzijl behaalde het afgelopen jaar zijn Bachelor in Integrale Veiligheidsunde / Public Management aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens zijn opleiding deed hij via enkele stages zijn eerste ervaring op het snijvlak van veiligheidsvraagstukken op en rondde vervolgens bij VolkerInfra zijn scriptie af. Deze heeft in het kader van het project ‘Combinatie Badhoeverbogen’ inzicht gegeven in het huidige veiligheidsgedrag binnen de disciplines ‘Grond-, weg- waterbouw’, ‘Dynamisch Verkeersmanagement’en ‘Civiele techniek’ en de wijze waarop dit veiligheidsgedrag verbeterd kan worden.

Met zijn diploma op zak besloot Verzijl zich onlangs aan te sluiten bij Yellotec Safety Consult. Het adviesbureau uit Utrecht richt zich op consultancy, advies en interim bemiddeling van veiligheidsconsultants voor de industriële sector. Yellotec bestaat sinds 1995, is onderdeel van The Human Network en heeft ruim 250 medewerkers in dienst. Verzijl is bij het bureau gestart in het onlangs nieuw opgezette HSE (Health, Safety & Environment) traineeshipprogramma. Doelstelling van het nieuwe programma is om jonge enthousiaste afstudeerders met een technische HBO of WO studie of een afgeronde HBO Intergrale veiligheidskunde te begeleiden naar een volwaardige rol als HSE adviseur.

Verzijl over zijn nieuwe uitdaging: “Door steun te krijgen van ervaren Yellotec collega’s, proberen we een ‘win-win-winsituatie’ te creëren. De opdrachtgever betaalt een junior tarief voor een senior product of advies; jonge, nieuwe inzichten in combinatie met een schat aan ervaring. Daarnaast biedt het Yellotec de kans haar jonge consultants verder te specialiseren en geeft het mij de mogelijkheid om het mooie veiligheidsvak goed onder de knie te krijgen met een rugzak vol aan ervaring.

De Young Professional benadrukt verder de professionele ontwikkeling die hij bij Yellotec kan doormaken: “Omdat kennis en ontwikkeling op het gebied van de veiligheidskunde hier centraal staat, is werken via Yellotec een ideale mogelijkheid om behalve ervaring, ook meer kennis op te doen. Inmiddels heb ik diverse certificaten mogen behalen en ben ik gestart met een versnelde MVK-opleiding”, aldus Verzijl.

Nieuws

Meer nieuws over