Yellowtail lanceert Werken bij website voor wervingsactiviteiten

11 november 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Yellowtail heeft een aparte ‘Werken bij’ site gelanceerd. Met de nieuwe, dedicated online omgeving wil het adviesbureau zich als werkgever duidelijker profileren richting kandidaten en toekomstige Yellowtailers.

Opgericht in 2003 en met ongeveer vijftig professionals in dienst, groeit Yellowtail uit tot een van de grotere business en technology consultancybureaus van Nederland. Vorige week lanceerde het bureau, in navolging van vele andere bedrijven, een aparte site voor recruitment. Met deze stap wil het bureau uit Hilversum zich verder onderscheiden en bovendien hun arbeidsmarktcommunicatie en employer branding naar een hoger plan tillen.

“Het is belangrijk om de doelgroep aan te spreken, dit is een andere dan de corporate Yellowtail.nl site”, zegt Marloes Scheffers, HR manager van het bureau, die daar aan toevoegt: “Met een afzonderlijke site kunnen we onze boodschap richting toekomstige Yellowtailers specifiek en duidelijk vormgeven.”

Achter de lancering van de aparte recruitmentsite schuilt een groter doel. Het bureau, dat klanten binnen het financial services segment adviseert en ondersteunt, maakt een snelle groei door. Om aan de stijgende vraag vanuit de markt te kunnen voldoen is Yellowtail op zoek naar nieuwe talent. Scheffers: “We groeien en zijn continu op zoek naar junior consultants met IT affiniteit en natuurlijk ook naar IT professionals.”Werken bij website van Yellowtail

Yellowtail Consulting – de adviestak van de Yellowtail Group – realiseert resultaat voor haar klanten in transformaties op het snijvlak van business en IT. Het bureau regisseert niet alleen het proces maar kan (waar nodig vanuit de Yellowtail Group) ook daadwerkelijk benodigde oplossingen ontwerpen en bouwen.

Een gebied waaraan de nieuwe site meer aandacht geeft, is de cultuur van het bedrijf, die volgens het adviesbureau door het ondernemende karakter van de Yellowtail Consulting als redelijk uniek wordt omschreven in de consultancywereld. “Werken bij Yellowtail betekent onderdeel worden van een innovatieve en professionele consultancy en IT organisatie. De mogelijkheid om direct volwaardig mee te draaien in projecten en waarde toevoegen bij klanten, en de ruimte die er is om ondernemend aan de slag te gaan, maakt ons DNA bijzonder. Dat krijgen we terug van alle Yellowtailers”, legt de HR manager uit.

Vooruitkijkend geeft ze aan dat hoewel de nieuwe site nu naar tevredenheid draait, Yellowtail nog boordevol ideeën zit om de ervaring voor kandidaten verder te verbeteren. “We zijn blij met de lancering van onze nieuwe site, maar het houdt hier niet op.” Zo zullen de komende maanden meer interviews worden toegevoegd aan de site, om zo werkzoekenden een indruk te geven hoe het is om te werken bij Yellowtail.