Interview met Florine Reinders, Consultant bij Yellowtail

16 december 2016 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultant aan het woord: Florine Reinders, Managing Consultant bij Yellowtail. Zes vragen aan de Yellowtailer.

Just an ordinary day

Ik begeef me op het snijvlak van business en IT. Dat is de plek waar ik bedrijfsvoering en IT binnen de financiële wereld optimaliseer en innoveer. Dat doe ik niet alleen, ik doe dat samen met Yellowtail-consultants en een klantteam. Samen vormen we een projectteam. De ene keer is dat een groot team van zo’n 15 professionals, de andere keer klaren we de klus met zijn vijven. Als Managing Consultant neem ik vaak de lead. Kort gezegd betekent dit dat ik het team aanstuur, de junior collega’s begeleid en een rol speel in het salestraject.

Not what I do, but why I do it

Wat mijn baan zo leuk maakt? Dat is vooral het werken in teams en de interactie met de klant. Ik bevind mij met mijn team precies in het midden: aan de ene kant is er een team van techneuten, aan de andere kant staat mijn klant. De technische impact wordt vertaald naar de business en de business doelstellingen en drijfveren vertalen we weer naar de techniek. Hierin heeft elke partij zo zijn eigen belangen. Dat zorgt voor een interessant spanningsveld, waarin wij als team moeten zorgen voor het beste resultaat. Daarbij geven we niet op, we blijven denken in alternatieven. 

Florine Reinders - Yellowtail

Different is better

Elke dag brengt mij iets nieuws, iets anders. Meestal werk ik aan een aantal klantprojecten tegelijkertijd. Zo geef ik bijvoorbeeld bij klant A workshops, bij klant B ben ik nauw betrokken bij de implementatie en bij klant C denk ik mee over de strategie. De diversiteit binnen mijn rol is daardoor groot. Ik houd van die rush van meerdere projecten tegelijkertijd. Om elke dag gas te geven om aan het einde van de dag op te leveren, wat je wilde opleveren. Dat geeft mij enorm veel energie.

The place to be

Mijn fascinatie voor techniek is altijd groot geweest. Dus het was niet meer dan logisch dat ik na het afronden van mijn studie Nederlands en mijn studie Organisatiewetenschappen aan de slag zou gaan binnen de technische sector. Ik ben bij verschillende partijen gaan kijken en uiteindelijk bij Yellowtail terechtgekomen, dat kwam vooral door een project dat Yellowtail succesvol bij de gemeente Amsterdam had uitgevoerd. Het gesprek met Yellowtail was goed. Ik had het gevoel dat we een klik hadden en dat werd nog eens bevestigd toen ik eenmaal gestart was.

Highly recommended

Wat ik fijn vind aan het werken hier, is dat je op zoek kunt gaan naar wat bij je past. Dat je geholpen wordt om te groeien en dat we met elkaar gave projecten doen. Je hebt hier gelijk een team, snel een opdracht bij de klant en direct verantwoordelijkheid. Ik werk samen met echt slimme en leuke collega’s. We werken met plezier samen om goede resultaten te bereiken. En die successen die vieren we ook. Als een project klaar is, gaan we met zijn allen uit eten. Op vrijdag ontmoeten we elkaar bij Yellowtail. Verder zien we elkaar bij vergaderingen en uitjes. Eens per jaar trekken we er met hele bedrijf op uit. Naar Milaan of Dublin.

En we houden hackathons, waarbij je binnen 2 dagen een uitgewerkt idee moet presenteren. Heeft het idee volgens onze partners kans van slagen, dan krijg je de ruimte om het verder uit te werken. Jouw idee wordt dan een dienst of product van Yellowtail.

Milaan

Fast forward

Alle aspecten die mijn baan zo leuk maken, maken het tegelijkertijd uitdagend. Dat is nog steeds een behoorlijke leerschool. En dan bedoel ik niet zozeer qua inhoud, want die inhoudelijke kennis doe je tijdens je opdrachten op. Elke opdracht zorgt voor meer kennis, die je bij een volgende opdracht weer kunt gebruiken. Het leeraspect zit ’m vooral in het vertrouwen op je instinct en ontdekken hoe het er binnen een professionele organisatie aan toe gaat. Want tijdens je studie leer je niet hoe je met weerstand of tegenslagen om moet gaan, of hoe je de samenwerking binnen grote, multidisciplinaire teams succesvol krijgt. Bij Yellowtail heb ik alle ruimte gekregen om dit te ontdekken. 

Growth

Er is genoeg ruimte om te groeien, maar daar moet je wel zelf om durven te vragen. Alles draait om dingen bespreekbaar maken en goede communicatie. Nu ik managing consultant ben, let ik daar in mijn eigen team ook op. Wat zit je dwars? Wat gaat goed? Wat vind je leuk? Wat niet? Het zijn belangrijke vragen die ik stel zodat we allemaal nog beter kunnen worden.